in

Reacţia autorităţilor italiene după tragedia din Calabria: licenţele “şacalilor” au fost retrase

Autorităţile italiene, prin intermediul Ambasadei României de la Roma, au comunicat faptul că au fost retrase licenţele de operare ale tuturor companiilor de pompe funebre implicate în scandalul provocat după teribilul accident din Calabria. MAE, se arată într-un comunicat remis Gazetei Româneşti,  exprimă "condoleanţe familiilor îndurerate şi va întreprinde toate demersurile de asistenţă consulară specifice unei asemenea situaţii".

Încăierare pentru corpurile românilor din Calabria: "Unul de căciulă" VIDEO

Mesaje de condoleanţe

Preşedintele Republicii italiene, Giorgio Napolitano, şi-a exprimat prin intermediul prefectului din Cosenza, Raffaele Cannizzaro, condoleanţele pentru tragedie, arătându-se “profund afectat”.

“O tragedie care îndurerează întreaga comunitate din Rossano şi din zona calabreză”, a spus primarul din Rossano, Giuseppe Antoniotti. “Moartea a şase lucrători reprezintă o pagină de durere căreia nimeni nu reuşeşte să i se sustragă. Nu pot să nu mărturisesc că această tragedie este şi mai gravă pentru că au fost implicaţi cetăţeni români oaspeţi ai comunităţii noastre din motive de muncă şi subzistenţă financiară. Întregii comunităţii româneşti, bine integrată în societatea noastră, îi adresez solidaritatea tuturor cetăţenilor din Rossano”.

Episcopul din Rossano, mons. Santo Marcianò, a spus într-o notă: “A fost vorba de un accident tragic, însă gândurile noastre nu pot să nu se îndrepte către condiţia în care, prea des, mulţi străini oaspeţi pe meleagurile noastre trăiesc şi lucrează, şi care le pune în pericol serios echilibrul, sănătatea şi însăşi viaţa”.

Tragedie în Calabria: şase muncitori sezonieri români, morţi într-un accident VIDEO

Interpelare în Parlament

Partidul Democrat a cerut guvernului să prezinte situaţia în Parlament. “Miniştrii Paserra şi Moretti să vină imediat în Parlament să facă declaraţii despre accidentul feroviar din Rossano şi despre programul de intervenţii pentru eliminarea trecerilor la nivel din reţeaua naţională”, a cerut deputatul Pd din Comisia Transporturi, Michele Meta.

“Este halucinant – declară reprezentantul democraţilor – să mori în 2012 din cauza unei treceri la nivel cu calea ferată. Chestiunea este şi mai gravă pentru că, din câte se pare din primele informaţii, în acest caz trecerea ar fi fost gestionată direct de proprietari privaţi de terenuri. Câte cazuri de acest tip sunt în Italia?”.

Citeşte şi:

Badea şi Bădescu, alături de familiile victimelor din Calabria

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Artistul Seal a anulat concertul de la Bucureşti. Fanii sunt revoltaţi

Premiu pentru Gazeta Românească la Bucureşti