in

Proiect al liberalilor români din străinătate: ”Diaspora schimbă destinele a 100 de copii din România”

La sfârșitul lunii aprilie, a avut loc la Bruxelles lansarea proiectului Diaspora schimbă destine, în prezența președintelui PNL, Ludovic Orban, și a numeroși invitați, între care amintim: Vlad Nistor, vicepreședinte PNL pentru politică externă, Florica Cherecheș, deputat, președinte Organizația Femeilor Liberale, Daniel Buda, europarlamentar, președinte PNL Cluj, Cornel Radu Loghin, vicepreședinte Rombel – Comunitatea Românilor din Belgia.

În audiență s-au regăsit peste 100 de români din Belgia, din arii foarte diverse: studenți, funcționari europeni, voluntari din ONG-uri, angajați în multinaționale, oameni de afaceri.

Scopul proiectului este de a contribui la reducerea abandonului școlar din România prin susținerea copiilor capabili de performanțe școlare, dar care nu pot să își continue educația din cauza lipsurilor materiale, de către românii din diasporă. Președintele PNL, Ludovic Orban a încurajat inițiativa și le-a transmis organizatorilor: ”să fie constanți în ajutorul pe care îl acordă copiilor.”

”Organizația Femeilor Liberale va pune la dispoziția proiectului toată infrastructura pe care o are. Prin filialele sale teritoriale va ajuta la identificarea copiilor și la acordarea ajutorului.” – a declarat Florica Chereches, președinte OFL

”Știm că foarte mulți români din diaspora își doresc să-i ajute pe cei rămași în țară, însă nu au la îndemână instrumentele necesare și o modalitate simplă de a realiza acest lucru. Iar din lipsă de timp nu reușesc să concretizeze donația pe care doresc să o facă. Pentru a depăși aceste obstacole, voluntarii proiectului Diaspora schimbă destine vor facilita realizarea donațiilor prin platforma www.diasporaschimbadestine.roÎn anul școlar 2018 – 2019 vor fi ajutați 100 de copii. – au declarat reprezentanții proiectului

Mecanismul proiectului este simplu: românii din diasporă vor dona periodic o sumă de bani (în funcție de posibilități) care va fi transformată de voluntarii proiectului în produse și servicii necesare pentru copiii care au performanțe școlare și provin din familii defavorizate.

Stella Kondili (foto 2, împreună cu Ludovic Orban)vicepreședinte PNL Diaspora, președinte PNL Greciaface parte din inițiatorii proiectului : ”Ideea proiectului mi-a venit de la Florentina – o fetiță harnică și cuminte, care nu își permitea să meargă la școală. Am ajutat-o pe Florentina. Acum, alături de colegii mei, vreau să ajut cât de mulți copii pot. În Grecia este o comunitate importantă de români și am convingerea că mulți dintre ei vor dori să ajute”.

Din grupul de inițiativă mai fac parte : Cristian Roman, vicepreședinte PNL Diaspora, președinte interimar PNL Germania, Dan Peca, președinte PNL Belgia, Valentin Cocoș, prim-vicepreședinte PNL Diaspora, președinte PNL Barcelona, Violeta Vijulie, director Executiv Institutul de Studii Populare.

  • Pentru detalii suplimentare:
  • mail: contact@diasporaschimbădestine.ro sau
  • telefonic +30 693 40888 (Stella   Kondyli, Vicepreședinte  PNL  Diaspora, Președinte  PNL  Grecia).

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marian Roman, românul care s-a opus mafioților la Roma: «Nu trebuie plecat capul în fața amenințărilor» VIDEO

Proiect excepțional pentru copiii români din Diaspora și România: „Te caută o carte”