in

„Diaspora estival”, despre proiecte de finanțare și fonduri europene

Vineri, 23 august 2013, a avut loc cea de-a cincea zi din cadrul săptămânii dedicată mediului asociativ şi mass-mediei de expresie românească din afara graniţelor ţării organizată de Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) sub egida “Diaspora Estival”.

Ministrul Cristian David, la Mangalia: ”În cel mult un an vom organiza congresul mondial al românilor din străinătate”

Prima parte a zilei a început cu un workshop dedicat finanţărilor DPRRP, în cadrul căruia au fost invitaţi Corneliu Vişioianu, consilier de stat în Cancelaria Primului Ministru şi Mioara Bogdan, director DPC din cadrul DPRRP. Directorul pentru proiecte din cadrul departamentului a prezentat românilor prezenţi în sală programele de finanţare ale departamentului: Cultură –„Constantin Brâncuşi”, Mass–medi a–„Mihai Eminescu”, Educaţie –„Nicolae Iorga”, Spiritualitate şi tradiţie –„Andrei Şaguna” şi Societatea civilă–„Dimitrie Gusti”.

De asemenea, aceasta a mai prezentat şi, priorităţile, situaţia proiectelor şi importanţa monitorizării acestora în perioada derulării contractului de finanţare cât şi ulterior depunerii raportului final de evaluare a proiectului. Intervenţia consilierului de stat s-a concentrat pe necesitatea evaluării cerinţelor înainte de lansarea unui nou concurs de finanţare. Prin aceasta, a punctat importanţa unei strategii de finanţare bine elaborate care să reprezinte pilonul viitoarelor finanţări.

SF la reuniunea de la Mangalia: „Diaspora vine din viitor”

Ziua a continuat cu un workshop dedicat fondurilor europene pentru românii de pretutindeni. Invitaţi au fost: Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, şi Corneliu Vişoianu, consilier de stat în Cancelaria Primului Ministru. Ministrul Eugen Teodorovici a prezentat, în prima parte a conferinţei, activitatea ministerului şi modalităţile de accesare a fondurilor europene.

De asemenea, acesta a prezentat liniile de finanţare deschise comunităţilor de români, a încurajat tinerii studenți din jurul graniţelor ţării să dezvolte cât mai multe proiecte pentru tineret, manifestându-şi interesul pentru încurajarea tinerilor să acceseze fondurile şi să investească, astfel, în România.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lilian Zamfiroiu, noul președinte al ICR: „Cultura română nu are culoare politică”

Trento, baruri asediate de cerșetori. Comercianții sunt exasperați: “Basta”