in

„Eu, Ştefan Stănăşel, nu execut ordine de la Bucureşti”

Ştefan Stănăşel, din Prato, fost vicepreşedinte PDL Italia, demisionat anul trecut din partid, a participat la Bucureşti la lansarea mişcării „România noastră” alături de Mircea Geoană. Întors în Italia, a anunţat printr-un comunicat, înfiinţarea unei noi formaţiuni apolitice, „Coordinamento Nazionale Cittadini Romeni în Italia” (CNCRI) care are ca scop principal „unirea românilor din Italia„. Ne-a comunicat că primul congres al formaţiunii va avea loc în luna iunie, la Roma, invitat de onoare fiind primarul Alemanno. Garantează tuturor simpatizanţilor că politicienii români ”nu au ce căuta acolo”.

”Prin intermediul publicaţiei dumneavoastră, vreau să specific pentru cârcotaşi, că formaţiunea este înscrisă legal în Italia şi că nu este o simplă formaţiune răsăsrită peste noapte. Nu pot da încă lista cu regiunile unde avem deja simpatizanţi dar vă pot spune că primul congres va avea loc la Roma, unde politicienii români nu au ce căuta, singurul invitat din lumea politicii fiind primarul Romei, Gianni Alemanno. Formaţiunea nu va avea un rol electoral şi nu va participa în vreun fel la alegeri politice. Scopul este acela de susţinere a valorilor româneşti din Peninsulă. Statutul a fost redactat de doi avocaţi iar regulamentul de ordine interioară va fi stabilit în iunie, după consultarea cu membrii.”


Comunicat

”Am ieşit din politica românească în luna mai 2011, dezamăgit de clasa politică din România şi de faptul că în Diaspora, din punct de vedere politic şi social nu s-a realizat nimic… doar promisiuni şi „măriri de taxe consulare”.

Nu regret faptul că în trecut am optat pentru susţinerea şi ajutorarea clasei politice de guvernământ din România, sperând la fel ca o mare parte din conaţionalii mei din Diaspora, că acest instrument numit politică va fi vocea care ne va reprezenta în Parlamentul României şi în toate instituţiile statului român care au rolul de a se afla în slujba şi în serviciul cetăţeanului român, atât din ţară cât şi străinătate.

Ţin să informez acea categorie de persoane care intenţionează să inducă în eroare în ceea ce priveşte activitatea mea politică de faptul că în ultima perioadă nu am cerut personal să semnez adeziunea nici unui partid politic. Pentru simplul fapt că la fiecare 4 ani se repetă istoria aducându-şi aminte de existenţa românilor din Diaspora doar în scop electoral.

Eu, Ştefan Stanasel refuz să ajut la “scrierea” aceleeaşi istorii. Au reuşit să ne învrăjbească unii împotriva altora mergând pe principiul „DIVIDE ET IMPERA” prin diverse politici şi prin înfiinţarea cluburilor politice, invocând faptul că românul are dreptul să facă politică chiar dacă a plecat din ţară. Au uitat că tocmai datorită acestor politici dezastruoase, peste 4 milioane de români au plecat din ţară în ultimii 21 de ani.

Asemeni vouă şi eu am fost minţit că lucrurile se vor schimba. în scopul acestui crez alături de mulţi alţi români cu gânduri bune şi curate le-am oferit susţinerea nelimitată. Ne doream să construim o Românie gata să redeschidă porţile întoarcerii acasă. Ne-au minţit şi dezbinat prin fel şi fel de tertipuri, însă epoca lor trebuie să apună. Avem obligaţia să ducem spre împlinire crezul de la care am plecat…acela de a oferi prin faptele şi atitudinea noastră o Românie demnă să asigure un viitor copiilor noştrii.

Startul trebuie să-l dea românii din Diaspora!

Vreau să vă aduc la cunostinţă că Ştefan Stanasel nu va executa ordine dictate de Bucureşti. Consider comunitatea românilor din Diaspora destul de matură să îşi urmeze şi să susţină propriile idei şi idealuri şi să promoveze valorile din sânul acestei comunităţi. împreună cu românii din Italia am creat la nivel naţional ,,Coordinamento Nazionale Cittadini Romeni în Italia’’ (CNCRI). În acest moment suntem prezenţi în 11 regiuni iar în următoarele 2 luni vom acoperi toate provinciile şi regiunile din Italia. Această mişcare este o formă apolitică a societăţii civile a românilor din Italia. În ceea ce îi priveşte pe cei ce mă acuză că sunt un om politic le aduc la cunoştinţă că eu voi face ”politica românilor din Diaspora” şi că mă adresez în totalitate acestora.

Coordonamentul Românilor din Italia este o „masă rotundă” a reprezentanţilor comunităţilor de români din Peninsulă. Coordonamentul va susţine proiectul „Schimbarea adevărată ” împreună cu mii de români din Italia. Vom susţine persoanele care vor dori să promoveze conceptul nostru şi le vom fi alături dorind ca prin faptele noastre să reuşim să devenim o voce puternică a societăţii civile pe care o reprezentăm şi să fim un sprijin real al acesteia.

Cu respect,

Ştefan Stanasel

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO/ Il Messaggero: „Lapidată pentru că nu voia să se prostitueze”

Românul care şi-a ucis logodnica cu un pumn riscă 30 de ani de închisoare