in

Rareș Bogdan e sigur pe victoria zdrobitoare a lui Iohannis în diaspora: ”Încă din primul tur, 60%”

Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a declarat că, în opinia sa, Dan Barna, candidatul USR-PLUS la prezidențiale, nu va lua nici 200.000 de voturi în diaspora, deși alianța se bazează pe votul românilor din afara granițelor. El a mai afirmat că Barna nu atinge 15% în nicio cercetare sociologică. ”Niciun candidat în afara lui Klaus Iohannis nu depășește 20%”, a mai spus liberalul.

„Până acum trei săptămâni, domnul Dan Barna părea că va fi cel care va intra în turul doi. Doamna Dăncilă a recuperat ceva, a reușit să-și mobilizeze o parte din electorat și să se stabilizeze undeva între 18 și 20%. Sa fie clar, niciun candidat în afara dlui Iohannis nu depășește 20%. Doamna Dăncilă este pe locul doi. E foarte interesant scorul d.lui Barna, a pornit bine, dar în urmă cu trei săptămâni, deci înainte de scandalul cu Rise Project, ca să fie foarte clar, Dan Barna s-a stabilizat undeva între 11 și 13%.

În ultimele 5-6 zile, Dan Barna a mai recuperat undeva la două procente, dar nu atinge 15% în nicio cercetare. Cheia este că în toate cercetările pe care noi le facem, nu avem inclus Diaspora. În Diaspora, conform cercetărilor noastre, vor fi între 450.000 și 800.000 de votanți. Cei din USR-PLUS, conform informațiilor pe care le am din interiorul staff-urilor lor, se bazează pe 300.000 de votanți.

Noi, eu spun, am avut un schimb amical de replici cu prietenul meu Dan Motreanu, vom lua încă din primul tur în Diaspora peste 50% spre 60%, fără nicio problemă. Părerea mea e că USR nu va lua 200.000 de voturi cu Dan Barna. Diaspora nu mai e motivată pentru USR și Dan Barna, au pierdut”, a declarat Rares Bogdan la Antena 3.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, despăgubiri de UN MILION de euro plătite de un șofer român de TIR, a provocat un accident cu doi morți și cinci răniți

Mafia programărilor la consulate în Italia: câștiguri de 3 milioane de euro pe an. Ați avut de-a face cu asemenea situații?