in

Mafia programărilor la consulate în Italia: câștiguri de 3 milioane de euro pe an. Ați avut de-a face cu asemenea situații?

Jurnalistul DIGI24, Sergiu Balaban, a scos la iveală faptul că în Italia există o rețea care poate strânge pe lună, la negru, câteva sute de mii de euro. La umbra unor servicii aparent nevinovate și am putea spune chiar legale, acești oameni pot încasa peste trei milioane de euro pe an, bani pentru care nu trebuie să dea socoteală.

Înainte să spuneți „bravo lor, băieți descurcăreți”, haideți să vedem rețeta cu toate ingredientele. Și nu vă grăbiți să vă gândiți la faimoasa mafie italiană, pentru că metoda este 100% românească”, scrie jurnalistul Digi24.

”Am plecat de la baza piramidei: www.eConsulat.ro. Din 2015, serviciile consulare se fac doar pe bază de programare online. Ministerul Afacerilor Externe a creat un sistem informatizat care le permite românilor din străinătate să se programeze, să obțină informații, să evite birocrația și statul la rând cu orele. Totul transparent și ușor. În teorie.

În realitate, site-ul are și el slăbiciunile lui. Atunci când funcționează fără probleme, te poți programa pentru serviciile consulare (dacă ești norocos) peste vreo patru, cinci luni. În funcție de serviciul pe care îl soliciți.

Când se blochează sau nu te descurci, te poți duce personal și dacă ești norocos (și prinzi liber) ești primit și rezolvi problema. Dar asta cu vizita personală e valabilă numai dacă locuiești aproape, pentru că fără programare riști să te duci degeaba.

Mulți români care încearcă să se programeze online pentru schimbarea pașaportului, de exemplu, află că o pot face abia peste șase luni.

Salvatorii situației sunt mai mereu intermediarii care fentează sistemul. Cu ei, totul se poate rezolva în maxim două săptămâni și, pentru mai mulți bani, chiar în aceeași zi.

Asta se întâmplă pentru că de acest site s-au legat metodele gândite de o rețea de (aparent, așa se recomandă ei) avocați, consilieri legali și traducători.

Niște „voluntari” care facilitează accesul în consulate, fentează sistemul și vând ulterior programările chiar sub nasul diplomaților noștri.

Nicio măsură luată până acum nu a reușit să stopeze acest fenomen, chiar dacă sunt bine cunoscute activitățile indivizilor.”

Reporterul Digi24, Sergiu Balaban, a stat de vorbă cu o româncă din Milano care s-a lovit de această rețea…CITIȚI ARTICOLUL COMPLET

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Rareș Bogdan e sigur pe victoria zdrobitoare a lui Iohannis în diaspora: ”Încă din primul tur, 60%”

Omul lui Berlusconi îi îndeamnă pe românii din Italia să-l voteze pe Iohannis: «Este prietenul meu din PPE!»