in

Refuzat în România, pleacă în străinătate unde deschide o clinică de înfrumusețare: ”Mi s-a cerut șpagă ca să lucrez în țară, am hotărât să plec”

În urmă cu 11 ani, după terminarea colegiului de asistenți medicali la Brașov, Gabriel Ghinea venea în Marea Britanie, dezamăgit de România. „Timp de trei ani de zile am făcut voluntariat. În momentul în care m-am dus să mă angajez, unul dintre mentorii mei mi-a cerut șpagă pentru ca să mă introducă în concurs. Nici măcar nu dădeam șpagă pentru un post, ci doar pentru a da concursul”, povestește tânărul.

„De luni până vineri mergeam la școală, în week-end mă duceam la spital și lucram cot la cot cu asistenții de acolo, fără ca să primesc vreun ban”. Asta l-a determinat să părăsească țara: „M-am hotărât să nu mai stau o clipă în România și am ales să plec în Marea Britanie”.

Timp de 10 ani, Gabriel, acum în vârstă de 32 de ani, a lucrat în sistemul public de sănătate (NHS) și în clinici private, iar în urmă cu patru ani a deschis o mică clinică de înfrumusețare în Londra. E-Cliniq Beauty&Aestethics funcționează acum în zona Borehamwood, în nordul capitalei britanice.

„Clinica am deschis-o eu și partenera mea, tot româncă. Ea se ocupă cu partea de înfrumusețare. Tratamente faciale, epilat. Partea medicală, injectabile și alte tratamente corporale”, spune Gabriel Ghinea.

„Am început în NHS ca asistent, apoi am lucrat asistent senior, după care am fost recrutat de un spital mare din Londra, la secția pentru transplant. De acolo am plecat ca șef de secție chirurgie plastică”, a mai declarat el.

În urmă cu un an, a renunțat să mai lucreze permanent în spital din cauză că nu mai putea face față: „Lucram șapte zile din șapte”.

La E-Cliniq Beauty&Aestethics se fac în primul rând tratamente de înfrumusețare, estetice. Sunt tratamente minim invazive, non chirurgicale, precum reducerea ridurilor, întinerire facială, tratamente pentru celulită. Perfuzii pentru tratarea cu vitamine a diferitelor probleme. Tot la E-Cliniq se pot face și analize de laborator, dar și tratamente faciale pentru toate tipurile de ten: matur, gras, acneic, epilat, stilizat gene, sprâncene.

„Tot timpul am vrut să fac chirurgie plastică. Când am venit aici am început să fac cursuri, am făcut și un curs de farmacologie. Dacă tot m-am specializat, am zis de ce să nu profit. Apoi, întotdeauna mi-am dorit să am ceva al meu. Partenera mea e cosmeticiană. De ce să nu îmbinăm utilul cu plăcutul”, spune Gabriel Ghinea.

La început a fost destul de greu, nu știau de unde să înceapă. Au mers la firme specializate pentru a cere ajutorul, pentru că nu știau ce au nevoie pentru a deschide o astfel de clinică: „Am aflat de la primăria locală de ce fel de licențe avem nevoie pentru spațiu. Ne-a luat cam cinci luni de când am luat spațiul și până am deschis.”

80% dintre clienții clinicii sunt străini, mai spune patronul E-Cliniq. „Acum au început să vină mai mulți români”, remarcă el. În ceea ce privește cele mai cerute tratamente, acestea sunt cele cu acid hialuronic pentru augmentarea unor părți ale feței, buze, pomeți și anti-rid, dar și tratamente faciale pe partea de înfrumusețare.

Cele mai căutate tratamente în rândul bărbaților sunt cele pentru regenerarea părului. E-Cliniq face tratamente cu plasmă care regenerează foliculii piloși. De asemenea, persoanele care fac patru astfel de tratamente primesc o reducere de 20%.

„Nu aș fi putut realiza în România ceea ce am realizat aici”, recunoaște Gabriel Ghinea. „Probabil aș fi fost un asistent de bandă la un spital județean, frustrat. Colegii care au rămas în țară au stagnat.”

„În România lipsesc foarte multe. Sistemul nu e pus la punct. Nu sunt promovate valorile. Sunt multe chestii standardizate, iar dacă ai idei ți se taie elanul”, descrie el situația din țară.

„Aici, în schimb, sunt promovate ideile. Dacă ai o idee nouă ești ascultat și promovat. Sunt multe idei pe care le-am avut eu și care acum se folosesc în sistemul lor. În țară nu ai libertatea să ai idei.”

În plus, în România asistenții medicali nu sunt lăsați să își deschidă clinici. Directorul trebuie să fie medic: „Poate pe viitor se va schimba asta”, a mai spus Gabriel.

Mircea Maer

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Prins în flagrant că seda şi apoi viola pacientele: infirmierul român de la Padova, condamnat la 12 ani

A cucerit lumea modei la Berlin: «Femeia trebuie să poarte hainele, nu invers»