in

Replică la acuzațiile aduse conducerii DRP: Aurelian Mihai e un incompetent, dezinformează cum respiră!

În urma publicării articolului-protest semnat de fostul deputat de diaspora, Aurelian Mihai (citește aici), am primit la redacție un drept la replică, semnat de Dinu Gîndu, director interimar la Departamentul Românilor de Pretutindeni. El răspunde, astfel, la acuzațiile care se aduc, principala fiind aceea că angajările în funcțiile de conducere ale DRP au fost făcute pe criterii strict politice și fără vreun concurs public.

De asemenea, fostul deputat cere publicarea CV-urilor celor care sunt în organigrama Departamentului.

Iată dreptul la replică:

Postarea de pe Facebook a lui Aurelian Mihai (cunoscut traseist politic, de formație contabil și simpatizant al lui Dragnea și Dancilă), publicată în Gazeta Românească, este, fără doar și poate, o încercare tristă și penibilă de evitare a anonimatului politic în care se zbate acest personaj care a parazitat o scurtă vreme viața publică românească.

Incapabil să construiască ceva temeinic în politică, Aurelian Mihai dezinformează cum respiră, înșiruie un torent de cuvinte fără noimă și fără sens, așa cum făcea și Dan Diaconescu, promotorul său de la PPDD, și încearcă să arunce cu noroi în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (la comanda PSD).

Țintele sale predilecte sunt Ovidiu Burdusa, secretar de stat DRP, Dinu Gîndu și Irina Neacșu, directori în cadrul DRP, oameni cu o expertiză excepțională în domeniul lor de activitate, și fără nicio umbră de suspiciune în ceea ce privește onestitatea lor instituțională.

Una dintre acuze este aceea că cei doi directori au fost angajați fără concurs. Dar incompetentul Aurelian Mihai (de unde să cunoască legea, că doar a fost parlamentar, nu?) nu știe că angajările se pot face, conform legii, și prin detașare de la o altă instituție publică, mai ales în perioada stării de alertă când nu se organizează concursuri, conform legii. Cei doi sunt angajați pe poziții interimare până la data la care, în conformitate cu legea, se vor organiza concursuri pentru ocuparea definitivă a acestor posturi.

Tot domnul Aurelian Mihai (deh, fost parlamentar la fără frecvență) ar trebui să știe că, în conformitate cu legea, cv-urile sau alte date personale ale angajaților intră sub incidența informațiilor personale (privacy) și nu sunt publice.

Dar se pare că respectivul domn s-a obișnuit cu maniera în care colegii săi din PSD făceau angajările : incompetenți aduși pe șpăgi în instituțiile publice, cu declarații de avere doldora de terenuri, bijuterii și mașini de lux, dornici de poziții publice și indiferenți față de problemele românilor din diaspora.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alte numiri fără noimă la Departamentul Românilor de Pretutindeni: ”Am dori să citim CV-ul doamnei Neacșu”

Surpriză neplăcută pentru o femeie din Italia: Locuința i-a fost spartă și mânjită cu sânge de un român fără adăpost