in

Ex-deputatul de diaspora, Aurelian Mihai, acuză: Delegația DRP în vizita de lucru în Sicilia era de fapt o NUNTĂ DE PARTID

Tupeu la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, pe care îl voi numi în continuare DRP, excursii pe bani publici, cumetrii sau nunți de partid, având ca acoperire „delegații” și „vizite de lucru”!

Funcția de reprezentare parlamentară pentru diaspora, mi-a oferit posibilitatea unui angajament deplin și a unui dialog constant cu românii de pretutindeni, dialog menținut și după terminarea mandatului parlamentar, iar prin sesizările românilor din diaspora, mi-a fost adus la cunoștință faptul că zilele trecute a avut loc o vizită de lucru în cadrul delegației DRP, în Republica Italiană, regiunea Sicilia, în fapt, o vizită aranjată pentru a masca participarea demnitarilor români la o nuntă de partid.

Cât să fie cheltuielile asigurate pentru „activitățile” parlamentarului Badea lunar ? 5.000 Euro, 10.000? Câ? Și aici mă refer la indemnizații, sumă forfetară cabinet parlamentar, sume întregite de la bugetul public pentru pentru transport intern/extern, hoteluri, locuință etc., deplasări, diurne, participări ședințe etc.!

Nici veniturile(asigurarea cheltuielilor de la bugetul de stat) deloc modeste ale secretarului de stat Burdușa(indemnizații, sume întregite de la bugetul public pentru transport intern/extern, hoteluri, locuință etc., deplasări, diurne, la care se adaugă foarte mulți bani cheltuiți cu menținerea în funcție a personalului de la cabinetul secretarului de stat) nu erau suficiente pentru ca demnitarii români să își plătească singuri deplasarea la nunta colegului de partid?

Pentru această situație și clarificarea pe deplin a acestor lucruri, în decursul zilei de ieri, la postarea DRP cu privire la vizita recentă din Sicilia, ca orice alt cetățean, am cerut ambilor demnitari clarificări urgente, precum și nedecontarea acelor cheltuieli ocazionate cu deplasarea în Sicilia cheltuieli ce includ transportul aerian, ședere, diurnă etc., absolut toate acele cheltuieli ocazionate cu astfel de deplasări în alt interes privat.

Reacția celor din cadrul DRP/administratorului paginii instituției a fost una total neinspirată când a ales să restricționeze vizibilitatea comentariilor, probabil, considerate de către superiori, mult prea realiste în loc să prefere dialogul.

Nu este prima dată când cetățenii români se plâng de o abordare defectuoasă, nerespectuoasă, netransparentă, în ultimele luni, a acelor din cadrul DRP.

Nu este prima dată când cetățenii români mi se plâng asupra vizitelor neproductive a demnitarilor Badea și Burdușa, iar această ultimă lipsă de respect, folosirea „delegației” pentru a participa la unul  sau câte evenimente private or fi fost, în plină pandemie, au iritat puternic opinia publică, mai ales în situația în care românii din diaspora sunt supuși restricțiilor de tot felul, neputând veni în România, neputând participa la evenimentele familiei, nunțile care trebuiau organizate, zilele de naștere ale celor dragi, dar privind cum unii dintre demnitarii statului, un parlamentar și un secretar, clar, însoțiți de alaiul de consilieri și apropiați de partid, procedează în cel mai urât mod posibil, mergând la evenimente, altele decât cele pentru care aveau stabilite obiectivele delegației, CHEFUIND în plină PANDEMIE!

Persoană care nu știu să fi făcut vreodată parte dintr-o comunitate din diaspora, demonstrând minim cinci ani de zile trăiți alături de românii din afara țării, așa cum moral, ar trebui să fie cazul celor care se prezintă pentru o funcție de reprezentare parlamentară pentru circumscripția 43 diaspora, dl. parlamentar Badea de la PNL Diaspora, trebuie să vină cu explicații și în acest sens.

Din ceea ce cunosc, dumnealui a refuzat constant să explice apartenența la vreuna din comunitățile românești în toți acești ani, iar experiența celor trei mandate parlamentare, deja trei mandate, atenție, aproape 12 ani de zile de când este menținut politic în funcția respectivă, experiența aceasta, cel puțin, trebuia să fie o lecție pentru a nu folosi demnitatea publică pentru și banii statului pentru a se deplasa la evenimente private.

Vizitele organizate de către DRP pentru secretarul de stat cuplate cu vizitele parlamentarului sunt o altă anomalie, organizate fără a populariza și fără a detalia unde vor avea loc acțiunile respective, probabil, în ideea de a-și selecta audiența, venind în diaspora, pe banii noștri, pe bani publici, pe mulți bani publici, suportați de către noi toți!

„ÎN DIASPORA, PE FURIȘ, CA HOȚII”?

De ce oameni buni, să vă prezentați pe furiș și ca hoții, aproape prin efracție că doar sunteți demnitari!

Trebuie să cunoaștem aici și cât au costat testele pentru depistarea COVID-19, pentru că, îmi imaginez, trebuie să nu ai toate țiglele pe casă, atunci când faci deplasări în străinătate, la plecare și la revenirea în țară să nu ai efectuate aceste teste.

Socotiți dvs. ce cheltuială este pentru statul român, doar cu aceste teste, teste la care oamenii de rând, stau și așteaptă cu săptămânile, teste care costă enorm de mult, bani irosiți în vânt doar pentru capriciul de a fi prezent la o nuntă de partid sau aiurea, în diaspora, mai ales, când toate instituțiile statului, mențin un dialog on-line, așa cum procedăm, de fapt, cu toții, nu-i așa?

Poate că la actualii parlamentari ai diasporei aflați la putere, la unii demnitari, aceste lucruri nu mai contează din moment ce populația plătește.

Le solicit acestor domni și a celor care i-au însoțit în toate vizitele efectuate de la declanșarea stării de urgență din 16 martie 2020, să ne prezinte lista cheltuielilor publice efectuate în toate aceste deplasări și a persoanelor care au fost angajate în aceste deplasări și vizite publice ale DRP și ale dlui. parlamentar Badea, precum și motivația clară a prezenței acestora și de ce trebuie să fie prezent tot acest alai în străinătate, tocător al banilor publici, pentru ca instituția DRP nu are rolul unui oficiu turistic!!!

Să vedem cum sunt cheltuiți banii instituției până la ultimul leu și care este nota de plată a acestor deplasări turistice!

Să convină de minune domnului președinte Iohannis ce se întâmplă la DRP și „amprenta parlamentară” asupra instituției, risipa de bani publici de la bugetul de stat în perioada în care tocmai dl. președinte ne îndeamnă pe toți cetățenii la prudență și la cheltuiala chibzuită a banului public?

NU PREA CRED!

Oare foștii mei colegi, dl. premier Ludovic Orban, dl. Dan Motreanu, actual eurodeputat, au idee ce se petrece la DRP și cum sunt tocați banii publici în plină PANDEMIE?

Să convină premierului Orban astfel de lucruri?

NU PREA CRED!

De aici rezultă și secretomania cu privire la aceste vizite anunțate și efectuate mai pe furiș, mai pentru cei apropiați, mai puțin pentru românii din diaspora, mai pe fugă.

Îmi vin în memorie câteva rânduri din „Moromeții”, unde personajul Ilie Moromete, un liberal de marcă al comunei, le spunea lui Nilă și Paraschiv: „De ce să fugiți frățioare? Încet nu puteți să mergeți”?

Adaug și eu aici: Nu contează cât fug acești domni prin diaspora, adevărul oricum, îi va prinde din urmă.

un material de Aurelian Mihai, deputat diaspora 2012-2020

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă transgender, după ce s-a prostituat în Italia, s-a întors în România și candidează la alegerile locale

Se întoarce din România și nu comunică la Serviciul Sanitar local: amendă usturătoare pentru o badantă la Piove di Sacco