in

Româncă transgender, după ce s-a prostituat în Italia, s-a întors în România și candidează la alegerile locale

O femeie transgender de etnie romă, care îşi declară deschis profesia de lucrătoare sexuală, a decis să candideze la Consiliul Local al sectorului 2, anunță Newsweek România.

Antonella Lerca Duda are 30 de ani și a absolvit Liceul Waldorf din Iași și la Universitatea Petre Andrei din Iași.

S-a căsătorit la 14 ani în tradiția romă, iar la 17 ani a plecat în Italia, unde a ajuns să se prostitueze.

În prezent este președinte la Sex Work Call (SWC), o asociație care militează pentru drepturile lucrătoarelor sexuale, pe care chiar ea a înființat-o.

S-a născut băiat, la Iași, într-o familie de romi lingurari. La 14 ani, mama sa l-a pus să se însoare „cu japca”. Mariajul nu s-a consumat, și-a dat seama că nu se simte bărbat. Un medic i-a pus diagnosticul de „disforie de gen”.

În 2007, când avea 17 ani a plecat în Italia, împreună cu partenerul său de atunci, Daniel.

Au ajuns la Veneția și au stat la „un bătrân, o rudă îndepărtată a lui Daniel, care locuia într-o casă abandonată pe lângă Veneția.” S-au implicat amândoi într-o relație intimă cu gazda lor.

Daniel s-a apucat de cocaină și a părăsit-o pentru o braziliancă trans. A fost nevoită să plece din casa bătrânului și a început să se prostitueze ca să supraviețuiască.

În 2018 a decis să se întoarcă definitiv în țară. S-a mutat în București la o prietenă trans și a devenit activistă pentru drepturile LGBT.

S-a decis să candideze pentru Consiliul Local Sector 2 pentru „a crea un precedent”. „Ete, mi-a venit nebunia, că m-am săturat de toate mizeriile din sector, de la ciuciu apă caldă iarna, până la gunoiul de după blocuri, şi până la maşinile de pe trotuar, de nu ai loc cu bicicleta de ele, şi vreau să dau vizibilitate fetelor trans sex-workere, să se vadă că şi noi avem dreptul să intrăm în politică, nu numai scârbele astea bogătaşe pline de bani, de bărbaţi burtoşi plini de slană şi privilegiaţi corupţi. Să le arăt că nu contează moravurile uşoare, cum zic ei, să vadă că sunt c***ă cu creier”, a declarat ea.

Mai multe detalii AICI și AICI

Monica Tatoiu a fost jefuită în Italia, un român a ajutat-o să-și recupereze actele pe care le avea în portofel

Ex-deputatul de diaspora, Aurelian Mihai, acuză: Delegația DRP în vizita de lucru în Sicilia era de fapt o NUNTĂ DE PARTID