in

Rețeaua parlamentarilor de diaspora din Consiliul Europei, România absentă. Viorel Badea: ”Tăriceanu a declanșat intifada contra diasporei”

”În perioada 6-9 septembrie are loc, la Lisabona, reuniunea statelor membre ale Consiliului Europei care vor crea o reţea a parlamentarilor de diaspora. Ca membru al delegaţiei României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, am fost invitat să particip la această reuniune extrem de importantă dar, preşedintele Senatului României, domnul Constantin Popescu Tăriceanu, a refuzat să aprobe această deplasare. România, stat cu cea mai puternică diaspora din Europa, nu va avea niciun reprezentant la această reuniune. „Intifada” parlamentară PSD-ALDE împotriva comunităţilor româneşti din diaspora merge până la capăt!”, a scris senatorul de diaspora, Viorel Badea, pe contul de facebook.

Contactat telefonic, Viorel Badea ne-a explicat că proiectul constituirii unei rețele de parlamentari de diaspora în cadrul Consiliului Europei a pornit de anul trecut și că principalul obiectiv este acela de a depista cât mai eficient problematica complexă care există în fiecare țară europeană cu privire la cetățenii care decid să se stabilească în alt stat. ”Orice stat are cetățeni care pleacă, periodic sau definitiv, și de aici o serie de probleme. Țara noastră are cea mai mare diaspora și tocmai de aceea era obligatorie prezența acolo. ”, a declarat senatorul pentru APDA.

”Inițiativa a apărut anul trecut, când după o discuție cu doi parlamentari din Franța și Portugalia am decis să pornim acest proiect. Anul acesta iată, proiectul ia naștere. Lipsa unui reprezentant al Românie va duce automat, mai mult ca sigur, la lipsa României din structura de conducere a acestui nou grup, foarte important pentru diaspora română.”, a completat el.

Lipsa parlamentarilor români de diaspora se datorează blocării fondurilor necesare deplasării, vinovat fiind, după cum ne-a declarat senatorul Badea, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Fondurile deplasărilor sunt blocate mereu. Aveam o deplasare în Canada, la o întâlnire importantă a diasporei de acolo și am fost anunțat că nu pot accesa fondurile pentru deplasare. E fără precedent în istoria Senatului, să fie respinsă deplasarea unui parlamentar în circumscripție, la invitația românilor de acolo. Acum a urmat și Lisabona.”, a mai spus Badea.

sursa: APDA

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italian ucis în bătaie în trafic în România, totul a început din cauza unui banal accident rutier

L’Aquila, au aruncat lichid inflamabil și au dat foc, atentat incendiar împotriva locuinței unui român