in

Rizea (PSD Diaspora): Departamentul Românilor de Pretutindeni NU sprijină promovarea identităţii româneşti în diaspora!

Deputatul PSD Cristian Rizea a cerut în luna aprilie, de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, lista cu toate proiectele finanţate de departament. Nici până acum nu a primit răspuns. Deputatul Rizea a dat astăzi un comunicat în care acuză DRP că acordă finanţări doar pe criterii politice asociaţiilor din diaspora. Iată comunicatul şi interpelarea din 26 aprilie.

O instituţie a statului care se presupune a acţiona doar în interesul cetăţeanului român de pretutindeni, de a elabora şi aplica politici pentru a sprijini şi promova identitatea românească, funcţionează tot după principiul „culoarea politică, în speţă cea portocalie, primează”.

Departamentul Românilor de Pretutindeni ar trebui să sprijine anual proiecte care pun în evidenţă identitatea românească şi vin în sprijinul românilor care locuiesc în afara graniţelor ţării. Însă şi aceste aprobări se fac tot în funcţie de clientela politică.

foto: Cristian Rizea

Proiectele iniţiate de asociaţiile româneşti din diaspora sunt frecvent refuzate de DRP, întărind astfel lipsa de profesionalism pe care cei de la guvernare o aplică negreşit în modul lor de a conduce!

Din păcate aceste instituţii sunt în continuare conduse de oameni incompetenţi şi care habar nu au de problemele pe care românii le întâmpină în diaspora!

Într-un guvern USL vă asigur că nu vor exista discriminări în ceea ce priveşte finanţările proiectelor asociaţiilor româneşti aşa cum, din pacate, se întâmplă acum! Vă asigur că asociaţiile româneşti, care organizează acţiuni în sprijinul comunităţilor româneşti din străinătate, vor fi sprijinite fără discriminări politice sau de altă natură şi că perioada de depunere a proiectelor nu va fi exclusiv în perioada sărbătorilor de iarna (15 decembrie – 31 ianuarie), aşa cum procedează actualul guvern, tocmai pentru ca majoritatea asociaţiilor româneşti să nu poată depune proiectele, şi astfel fondurile gestionate de DRP să ajungă la asociaţiile clientelei PDL, fără prea multă birocraţie! Cu toate acestea, sunt exemple nenumărate de asociaţii româneşti “clientelare” care primesc finanţări chiar dacă nu au respectat perioada de depunere mai sus menţionată.

În calitate de preşedinte PSD Diaspora am adresat o interpelare secretarului de stat pentru românii de pretutindeni, Eugen Tomac, cu multe luni în urmă, mai exact pe data de 26 aprilie 2011, pentru a face publică lista cu beneficiarii proiectelor finanţate de DRP pe perioada mandatului său, interpelare la care nu am primit răspuns nici până astăzi.

Din păcate, cum deja ştim prea bine, aşa funcţionează sistemul în România guvernului Boc! Un guvern care nu mai are resurse pentru a mai guverna, iar noi românii, răbdare pentru a mai aştepta!

foto: Eugen Tomac

Bucureşti, 21 iulie 2011

Deputat Cristian Rizea, preşedinte PSD Diaspora

 

INTERPELARE

PARLAMENTUL ROMÂNIEI

CAMERA DEPUTAŢILOR

Grup Parlamentar PSD

INTERPELARE

Adresată : Domnului Eugen Tomac – Secretar de Stat – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

De la: Domnul Deputat Cristian Rizea

Circumscripţia electorală: nr.9 Braila, colegiul uninominal nr.5

Subiectul interpelării:

ţinând cont de suspiciunile semnalate de numeroase asociaţii româneşti din străinătate, în speranţa clarificării acestor aspecte, vă rog să-mi prezentaţi lista cu toate asociaţiile româneşti din străinătate care au beneficiat de proiecte finanţate de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni din 01.01.2009 până în prezent.

De asemenea, vă rog să ne informaţi în scris şi despre costurile alocate acestor proiecte finanţate de instituţia pe care o conduceţi.

Solicit răspuns scris.

Data: 26.04.2011

Deputat PSD,

Cristian Rizea

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Brînză: Spania nu poate impune restricţii românilor fără aprobarea Consiliului miniştrilor din UE

Video / Protest ratat la Bologna. Stănăşel: „Au fost presiuni politice”