in

Brînză: Spania nu poate impune restricţii românilor fără aprobarea Consiliului miniştrilor din UE

Spania trebuie să informeze Comisia Europeană cu privire la intențiile sale de a impune restricții pe piața muncii pentru cetăţenii români, spune într-un comunicat liderul PDL diaspora, Wiliam Brînză (foto).

„Spania trebuie să notifice Comisia Europeană, apoi Comisia să ia o decizie în baza notificării, decizia să fie trimisă către Consiliu şi Consiliul miniştrilor să voteze. Fără a avea această procedură îndeplinită, decizia de restricţie nu poate fi aplicată„, spune Brînză.

Deputatul crede că restricția va fi una strict tehnică şi cu un caracter temporar, bazată pe motive de natură economică, dar care nu poate produce efecte retroactive. Cetăţenii români care lucrează sau care şi-au depus actele pentru un loc de muncă, nu sunt afectaţi.

„Spania a dat dovadă de-a lungul timpului că este o gazdă primitoare, generoasă. Înţelegem că în prezent economia spaniolă se confruntă cu anumite dificultăţi şi ceea ce ne dorim este să colaborăm pentru ca deciziile luate să nu producă efecte nedorite, fie că vorbim despre relaţia bilaterală sau ne referim la comunitatea de români atât de bine integrată în spaţiu iberic”, se mai spune în comunicat.

“Avem statistici care ne arată clar că, în 2007 şi 2008, numărul românilor in Spania era aproximativ 2 milioane (cu şi fără drept de muncă), iar de atunci şi până în prezent nu putem vorbi de o creştere a prezenţei conaţionalilor noştri ci, dimpotrivă, de o diminuare a numărului acestora. Prin urmare, este ilogic să vorbim despre un nou val de români din 2011 în Spania”, a mai spus William Brînză, citat de ziare.com.

Senatorul PDL de diaspora, Viorel Badea, spune că intenţia Spaniei de a restricţiona piaţa muncii pentru români reprezintă “o măsură protecţionistă”.

Citeşte şi

Spania va restricţiona piaţa muncii pentru români

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Observator lingvistic / De ce suntem confundaţi cu slavii?

Rizea (PSD Diaspora): Departamentul Românilor de Pretutindeni NU sprijină promovarea identităţii româneşti în diaspora!