in

România este țara cu cei mai mulți emigranți din toată Europa. Noi date despre golirea țării

Numărul românilor cu reședința în alte state ale Uniunii Europene a sărit de trei milioane. Statisticile Comisiei Europene arată că România e țara cu cea mai mare rată de emigrare din tot spațiul comunitar, potrivit Digi24.

În timp ce românii continuă să plece cu sutele de mii, în alte state din estul Europei, tendința s-a inversat, cei plecați în străinătate se întorc acasă.

Trei milioane 107 mii de români, cu vârsta între 15 și 64 de ani, locuiesc într-una dintre celelalte 27 de țări ale Uniunii Europene. Numărul e chiar mai mare, dacă includem și statele din spațiul european de liber schimb din care mai fac parte Elveția, Norvegia, Liechtenstein și Islanda.

Pe scurt, românii reprezintă cea mai mare comunitate de europeni care trăiesc în afara granițelor țării unde s-au născut. Și aici îi numărăm doar pe cei care și-au declarat adresa de reședință în afară, dar în realitate sunt chiar mai mulți.

În ultimul an au emigrat aproape 203 mii de compatrioți. Nicio altă țară nu se apropie de acest record. Dimpotrivă. Polonia, care are cea mai numeroasă comunitate în diaspora după România, cunoaște fenomenul invers. Polonezii se întorc acasă. Peste 50 de mii dintre ei au făcut acest lucru numai anul trecut.

Aceeași tendință și pentru alte țări, Letonia, Lituania și Slovacia pentru a menționa doar câteva dintre ele.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cine împarte, parte îşi face. Aleşii, marii beneficiari ai majorării salariului minim pe economie

Cumpărăm mii de camioane și remorci! Românii vor plăti 700 milioane de euro unei firme italiene, contract gigantic în vremuri de sărăcie