in

Românii din afara țării înființează un nou partid: Partidul  Diaspora Română. ”PDR uneşte şi construieşte”

Un comunicat de presă trimis la redacție ne anunță înființarea unui partid al românilor din străinătate: Partidul  Diaspora Română. Noul partid promite ”să unească și să construiască” și să înlăture ”prăpastia” dintre românii din afara țării și România. ”Este un proiect început în ianuarie 2016, în curs de înscriere, ce va avea lansarea platformei și programului politic în luna septembrie.”, ne-a declarat Constantin Ciprian Manoliu (foto), unul dintre fondatorii noii formațiuni politice.

Întrebat despre mitingul din 10 august, de la București, Manoliu ne-a răspuns că: ”Ce se intâmplă acum cu 10 august nu face bine nimănui. Democrația e pe voturi nu pe cine zbiară mai tare și mai violent în stradă.”


Iată comunicatul:

”PDR este pentru acea Diasporă care uneşte şi construieşte,
nu pentru cea care dezbină şi demolează.

Diaspora înseamnă mult peste 5 milioane de români împrăștiați în toate colțurile lumii, plus alte câteva milioane de români trăitori în Basarabia și în celelalte teritorii adiacente granițelor actuale ale României. Din păcate numărul acestora este în continuă creștere, iar motivele care stau la baza acestui exod le cunoaștem cu toții.

Discrepanțele dintotdeauna dintre românii din străinătate și politica românească aveau până la un anumit punct o explicație istorică, însă acestea au fost alimentate permanent, cu rea voința și interese ascunse de către clasa politica de acasă, astfel încât astăzi putem vorbi despre o adevărată prăpastie care desparte țara mamă de fii ei rătăciți dincolo de granițe.

De această diviziune creată artificial au beneficiat în goana lor spre putere toate partidele, folosind-o mai ales în scopuri electorale și beneficiind de imensul flux financiar venit din Diaspora.

Noi, Partidul Diaspora Română, credem că a sosit timpul ca această prăpastie să fie înlăturată odată pentru totdeauna. Știm bine cine sunt vinovații, dar credem că românii din străinătate trebuie să fie un factor de unitate și nu de dezbinare a României.

Credem că a sosit timpul să punem punct urii care ne dezbină de 30 de ani încoace şi să plantăm doar acele semințe din care să crească speranța și optimism.

De prea multe ori Diaspora a avut parte doar de manipulare iar rezultatele s-au văzut la toate alegerile de după 2004.

Mitingul promovat din străinătate pentru 10 august la București, fără ca Diaspora să fie în vreun fel consultată , și numit pompos “Mitingul Diasporei”, este în realitate o acțiune manipulatoare pusă la cale de cei care nu vor altceva decât să înlocuiască actuala puterea cu puterea lor, a forței străzii.

Iată de ce, Partidul Diaspora Româna îi invită pe toți românii de bună credință și iubitori de țară din afara granițelor, să nu se lase manipulați şi să nu participe la această tentativă de dărâmare a ordinii constituționale bazate pe vot democratic chiar dacă nici nouă nu ne place cum a fost votată.

Suntem conștienți de existența corupției sufocante care-și are tentaculele înfipte în toate sferele societății româneşti, însă considerăm că în acest moment un miting al unei părți foarte vocale și incitatoare la ură, violențe, anarhie și negare a democrației reprezentative consfințite constituțional, a unora din Diaspora sau din țară, la București, este neavenit și nu va face altceva decât să lărgească acea prăpastie care ne separă de țara mamă.

PDR crede că românii din afara granițelor pot şi trebuie să aibă un rol determinant în redresarea României, dar nu participând la mitinguri alimentate cu ură şi violență.

O țară cu pretenții de civilizație și democrație nu se gestionează prin mijloace necivilizate și anarhice.

PDR este pentru acea Diasporă care uneşte şi construieşte,
nu pentru cea care dezbină şi demolează.”

Constantin Ciprian  Manoliu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul Finanțelor, idei halucinante: Românii din diaspora ar putea să fie spionii României!

”Am stat cu un italian doi ani, apoi a început să mă bată. Acum mă urmărește peste tot. Ce trebuie să fac?”