in

Românii din Grecia, invitați de Asociația Interculturală Româno-Elenă ”Dacia” din Atena la discuții pe teme de muncă și pensii

Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena a organizat duminică, 03 martie 2019, o primă întâlnire de lucru cu d-na Elly -Ana Moga, atașat pe probleme de muncă și sociale al Ambasadei României la Atena. În cadrul acestei întâlniri , românii prezenți au purtat discuții, au pus întrebări și au expus problemele cu care se confruntă, pentru a se încerca rezolvarea acestora.

S-a discutat despre problemele pensiilor, despre cum poate fi transferată pensia în România, despre procedurile de angajare legală a unui cetățean român în Grecia, precum și despre drepturile care i se cuvin în cazul în care acesta nu este plătit sau concediat fără motiv.

Doamna Elly Moga a preluat toate sesizările făcute, a notat problemele cu care românii se confruntă, urmând ca zilele următoare să se intervină, în funcție de caz, transmițându-le autorităților competente, spre analiză și soluționare.

Menționăm că, Atașatul pe probleme de muncă și sociale este un expert al Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMJS) trimis în misiune permanentă pe lângă misiunile diplomatice ale României în străinătate.

Ca atare, acesta exercită în principal, conform legislației române în vigoare (art. 12 al HG nr.12/2017, privind organizarea și funcționarea MMJS), următoarele atribuții :

  • a) susţinerea şi protejarea intereselor lucrătorilor români în străinătate;
  • b) promovarea mobilităţii lucrătorilor în cadrul Uniunii Europene;
  • c) informarea lucrătorilor asupra riscurilor muncii ilegale;
  • d) promovarea şi respectarea drepturilor lucrătorilor români aflaţi în străinătate, în conformitate cu legile şi normele internaţionale, cu valorile drepturilor omului, libertăţii şi democraţiei;
  • e) combaterea muncii ilegale a cetăţenilor români în străinătate;
  • f) activarea pieţei forţei de muncă din ţara unde funcţionează către solicitanţi din România;
  • g) asigurarea legăturii permanente dintre lucrătorii români din străinătate şi instituţiile şi structurile Ministerului Muncii și Justiției Sociale din România.

Vă informăm că aceasta primă întâlnire a doamnei Elly Moga cu membrii Asociației Dacia face parte dintr-o serie de întâlniri regulate care se vor organiza la sediul nostru trimestrial.

Mulțumim Ambasadei României în Republica Elenă pentru colaborare și sprijin! Mulțumim doamnei Elly Moga, atașat pe probleme de muncă și sociale al Ambasadei, pentru participarea la această întâlnire, care s-a desfășurat cu succes! Mulțumim tuturor celor prezenți!

Daniela Popescu, Atena

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Rovereto, român de 44 de ani, și-a pierdut o mână după explozia unei petarde

Bilanț deosebit al Episcopiei Române din Italia: filantropie de un milion de euro, identitatea românească și familia în centrul atenției