in

Românii emigrează din nou în masă. Oferte de nerefuzat în turism şi HoReCa

Angajatorii români, în special cei din turism şi HoReCa, încep să resimtă din nou lipsa forţei de muncă, odată cu startul dezmorţirii afacerilor. Şi urmează bătaie mare pe lucrători, pentru că antreprenorii din vestul Europei oferă salarii mai mari.

Potrivit unei platforme de recrutare din România, nevoia angajatorilor de a-şi reîntregi echipele este cu atât mai mare cu cât a început sezonul estival, au fost reluate evenimentele private şi corporate, iar restaurantele, terasele şi hotelurile funcţionează din nou într-o dinamică normală.
Aproximativ 500 de joburi noi pentru străinătate au fost postate în ultima lună, ţările în care s-au căutat cei mai mulţi candidaţi fiind Grecia, Spania, Franţa şi Italia, scrie Adevărul.

Pentru aceste locuri de muncă, au fost înregistrate aproape 1.500 de aplicări, românii fiind, totuşi, interesaţi, pe lângă aceste ţări, şi de ofertele de muncă în HoReCa din Marea Britanie, Germania şi Olanda.

În ceea ce priveşte opţiunile pe care le au în ţară, cele mai multe aparţin angajatorilor din Capitală (jumătate din numărul total). Urmează Constanţa, Braşov, Galaţi, Cluj-Napoca şi Timişoara.

70% din numărul total de aplicări vine din partea candidaţilor entry-level, cu 0-2 ani de experienţă. Sunt urmaţi cu cei care au nivel mediu de experienţă (2-5 ani) şi cei fără experienţă. Specialiştii şi managerii au fost candidaţii cu cele mai puţine aplicări pentru acest domeniu.

„Din acest punct de vedere, nu este nicio surpriză. Vorbim despre un sector care caută şi pe care îl caută în special cei tineri şi foarte tineri, mai ales atunci când vorbim de angajările din timpul verii”, a adăugat Bogdan Badea.

În acest moment, peste 33.000 de locuri de muncă pentru Romania şi străinătate sunt disponibile pe www.ejobs.ro. Pentru acestea sunt înregistrate, lunar, între 1,1 şi 1,5 milioane de aplicări de la peste 120.000 de aplicanţi care îşi caută activ un loc de muncă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Preotul Gheorghe Miclăuș, în vârstă de 59 de ani, a încetat din viață la Torino

romanca sex italia

O româncă divorţează de soţ fiindcă este „prostul satului”. «În Italia am cunoscut adevărata plăcere a sexului, mai ales cu mai mulți bărbați»