in

Românii întorşi din diaspora, înghesuiți ca sardinele în autobuze: „Ne duce ca pe nişte animale!”

Români întorși din străinătate, înghesuiți în autocare, cu încălcarea normelor de protecție sanitară. Cu mască sa fără mască, nimeni nu ar scăpa de îmbolnăvire, în cazul unui pasager infectat.

Imagini cu un autocar supra-aglomerat care a plecat din Vama Nădlac spre centrele de carantină au fost făcute publice de unii dintre românii întorși în țară.

https://www.facebook.com/borozan.laura/videos/2899372333487325/

Imaginile apărute pe rețelele de socializare au fost filmate într-un autocar depre care pasagerii au spus că ar fi al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad.

Instituția a precizat, joi seară, după apariţia în spaţiul public a unor imagini cu români înghesuiţi în autocare, la intrarea în ţară, că nu are în dotare autobuze, ci doar microbuze, pentru transportul celor care intră în ţară pe jos, şi că în aceste maşini nu s-a depăşit numărul de persoane admise în documente.

„Referitor la filmul apărut în mediul online: autocarul nu aparţine ISU Arad. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vasile Goldiş al Judeţului Arad nu are autocar în înzestrare. ISU Arad nu a încheiat contract cu nici un operator economic, pentru că nu este atributul inspectoratului.

ISU Arad nu are personal în punctele de trecere a frontierei cu atribuţii în tirajul persoanelor intrate în ţară, formarea convoaielor si îmbarcare persoanelor. ISU Arad transporta persoane din PCTF, cu 2 sau 3 microbuze, în funcţie de situaţie. 1 microbuz de culoare roşie cu însemne, personalizat şi cu numere de înregistrare MAI, 1 microbuz de culoare albă cu numere de înregistrare MAI si un microbuz de culoare albă al CMJ Arad.

La nici un transport executat de ISU Arad nu s-a depăşit numarul de persoane admise în documente maşini”, se arată într-un comunicat al ISU Arad.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, a precizat, la rândul său, că prefectul Gheorghe Stoian a luat legătura cu organele abilitate şi le-a solicitat să nu permită supraîncărcarea autocarelor de la punctele de trecere a frontierei.

„Domnul prefect al judeţului Arad, Gheorghe Stoian, cunoaşte problema, a luat legătura cu domnul chestor de Poliţie Bondar Marin din cadrul ITPF Oradea, de asemenea a luat legătura cu Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei şi cu Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad dând dispoziţie să nu se mai permită accesul în autocar al unui număr de oameni peste capacitatea autocarului. Aceste autocare sunt puse la dispoziţia oamenilor care intră pe jos prin Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac I de către DSP Arad”, a declarat Lucian Cozma.

Contactat de televiziunile naționale, directorul DSP Arad, Horea Timiș a explicat că: „Odată ce ajung în vamă, situaţia este gestionată de Poliţia de Frontieră. În funcţie de numărul de persoane, se solicită un număr de mijloace de transport care să îi ducă la destinaţie, la centrul de carantină. Rolul DSP a fost să contracteze un transportator. Fiecare om este verificat la intrarea în țară conform metodologiei. Noi am sunat transportatorul şi am întrebat de această situaţie. Răspunsul dat a fost că există un număr de persoane care pot urca în microbuz. Dacă se respectă numărul, e în regulă. Numărul e dat de capacitatea de transport a autocarului”.

Pe reţelele de socializare au apărut imagini cu români înghesuiţi în autocar, la intrarea în ţară. Ei urmau să intre în carantină. Imaginile sunt însoţite de următorul mesaj: ”După 4 ore de frig în vamă stăm ca sardinele în autocar să intrăm în carantină!!! Asta-i protecţia noastră România???”, scrie stiripesurse.ro.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Muncitor român mort la muncă în Italia, a căzut de pe schelă. Tocmai reîncepuse munca, după încheierea restricțiilor

Matteo Salvini susține că italienii ar accepta să lucreze în agricultură sau să îngrijească bătrâni ”dacă ar fi plătiți onorabil”