in

Matteo Salvini susține că italienii ar accepta să lucreze în agricultură sau să îngrijească bătrâni ”dacă ar fi plătiți onorabil”

Matteo Salvini, liderul partidului Lega susține că cetățenii italieni ar accepta să lucreze în agricultură sau să îngrijească bătrâni dacă ar fi „plătiți onorabil” și li s-ar oferi condiții decente. Salvini a făcut aceste declarații în contextul în care aceste locuri de muncă sunt ocupate de străini – dintre care foarte mulți români.

Fostul vicepremier al Italiei spune însă că este convins că italienii nu ar refuza aceste munci dacă ar fi plătiți conform legii.

„Dacă ați pune italienilor care au rămas fără un loc de muncă sau cărora le este teamă că vor rămâne pe viitor fără o ocupație, întrebarea “ați lucra acum ca menajeră, îngrijitoare, agricultor, gunoier sau zidar dacă ați fi plătiți onorabil și conform legii”, sunt convins că ar fi de acord să facă orice fel de muncă posibilă. Bineînțeles nu exploatați, nu ca sclavii, fără niciun drept și protecție”, a declarat Salvini în cadrul emisiunii L’Aria Che Tira.

Italia resimțit din plin lipsa forței de muncă ieftine din estul Europei în agricultură, după exodul lucrătorilor sezonieri provocat de pandemia de Covid-19. Italienii simt în special lipsa celor 107.000 de lucrători sezonieri veniți din România, potrivit presei din Peninsulă. De aceea, ministrul Agriculturii din Italia, Teresa Bellanova, a negociat cu autoritățile române întoarcerea cât mai rapidă a lucrătorilor sezonieri.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.es/unele-dintre-parcurile-din-madrid-isi-vor-redeschide-portile-incepand-de-azi-trebuie-sa-ne-reluam-activitatile-obisnuite/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii întorşi din diaspora, înghesuiți ca sardinele în autobuze: „Ne duce ca pe nişte animale!”

Roma, descoperire senzațională la Panteon, în plină pandemie: ”Patrimoniu inestimabil în special într-un oraş ca Roma”