in

Se cere audierea fostului ministru al diasporei, Maria Ligor: ”A favorizat anumite organizații în detrimentul altora, trebuie să dea explicații”

După mai bine de o lună de la alegerile parlamentare, primul comunicat de presă cu privire la activități ale parlamentarilor din diaspora vine din Spania, din partea deputatului Doru Coliu.

Deputatul de Diaspora, Doru Coliu, ne anunță că va sesiza Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaților ca urmare a articolelor apărute în mai multe publicații membre ale Uniunii Jurnaliștilor Români de Pretutindeni (inclusiv publicația noastră) în care au fost prezentate unele nereguli apărute la Departamentul pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, actual Minister al Românilor de Pretutindeni.

Deputatul Coliu a trimis comunicatul către publicații din diaspora dar a publicat și pe pagina sa de Facebook, duminică, 15 ianuarie, un comunicat de presă cu privire la aceste aspecte.

Comunicat de presă

Ca urmare a mai multor articole apărute în mai multe publicații membre ale Uniunii Jurnaliștilor Români de Pretutindeni în care au fost prezentate unele nereguli apărute la Departamentul pentru Relația cu Românii de Pretutindeni , actual Minister al Românilor de Pretutindeni , Deputatul de Diaspora Doru Coliu , va sesiza Comisia pentru românii din afara graniţelor țării din Camera Deputaților pentru audierea fostului Ministru Delegat al DRRP , Maria Ligor .

«Potrivit celor publicate de presă românească din diaspora, doamna fost Ministru a semnat pentru finanțarea a 14 proiecte fără sa respecte o serie de aspecte cuprinse în Ghidul de finanțare pentru proiecte din Diaspora. Consider că doamna fost Ministru delegat a favorizat anumite organizații în detrimentul altora și trebuie să dea explicații cu privire la aceste lucruri !»

«Organizațiile și presa din diaspora sunt o parte vitală a promovării și conservării limbii, culturii și tradițiilor românești peste hotare, iar atunci când au nevoie de ajutor din partea statului român, nu trebuie să existe nici un fel de discriminare . Organele abilitate trebuie să sprijine aceste organizații și să le încurajeze în munca lor, nu să le pună bețe în roate. Federațiile, Asociațiile, profesorii LCCR și presa de limba română din afara graniţelor țării sunt principalii piloni de difuzare a informațiilor necesare comunităților de români de pretutindeni și trebuie apreciate la adevărata lor valoare și nu descurajați !

Voi încerca să fac tot ceea ce îmi sta în putință pentru ca viitoarele proiecte finanțate să fie în favoarea tuturor românilor și nu a unei clientele abonate an de an la banii publici în mod nejustificat temeinic!

Deputat de Diaspora Doru Coliu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A derapat din cauza gheții, român de 42 de ani mort lângă Padova

Fiscul vinde droguri de mare risc. 900 de „pliculeţe de îngrăşăminte” au fost confiscate