in

Fiscul vinde droguri de mare risc. 900 de „pliculeţe de îngrăşăminte” au fost confiscate

Purtătorul de cuvânt al (DIICOT), Mihaela Porime, a declarat că într-un magazin care aparție Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), din Târgu Jiu, au fost puse la comercializare droguri de mare risc. În decembrie 2016, au fost confiscate peste 900 de plicuri de la magazin, existând suspiciunea că ar fi etnobotanice. O analiză realizată de un laborator de specialitate a confirmat că este vorba, într-adevăr, despre droguri.

Pliculeţele, cu denumiri ca Special Gold, Pixie C, Get High, Hell, Jeffrey sau Biba au fost puse la vânzare ca îngrăşăminte, cu preţul de 25 bani /bucata. În anunţurile din urma cu mai mulţi ani, un plic de Special Gold ajungea la câţiva zeci de lei. Fiscul a vândut pliculeţele de “îngrăşăminte” în contextul în care presa scria în 2010 ca Special Gold a ucis zeci de tineri, fiind inclus în acelaşi an pe lista drogurilor de mare risc, alături de cocaină şi heroină.

„A venit raportul preliminar. Sunt droguri de risc şi mare risc, dar cu menţiunea că ele la momentul acela (al confiscării – n.r.) nu erau considerate droguri. Toate sunt. Cam 600 sunt droguri de risc şi de mare risc şi vreo 300 sunt substanţe psihoactive. Deci toate sunt droguri. (…) Pe pliculeţe scria îngrăşământ natural, chestii din astea”, a declarat Mihaela Porime, procuror şef la structura centrală a DIICOT.

Cei de la ANAF spun că scoaterea la vânzare s-a bazat pe un raport din 2011, atunci când substanțele respective nici măcar nu erau încadrate ca „etnobotanice”. Au fost expertizate şi încadrate la categoria seminţe de flori sau îngrăşământ natural. Numai că între timp legislaţia s-a schimbat, iar comercializare lor a devenit ilegală.

Acum, procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem pentru efectuarea de operațiuni cu produse care ar avea efecte psihotrope.

Padova, ascundea droguri în scutecele bebelușului, româncă condamnată la peste cinci ani de închisoare

Cifră alarmantă: 4.500 de infractori români condamnaţi sunt încă în libertate, unii căutați de peste 20 de ani

Românii care au speriat Italia: au început cu găinării, acum aruncă bancomate în aer

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Se cere audierea fostului ministru al diasporei, Maria Ligor: ”A favorizat anumite organizații în detrimentul altora, trebuie să dea explicații”

Armata caută 2.900 de rezervişti voluntari. Vor fi angajaţi cu contract, pregătiţi şi plătiţi