in

Secretar de stat în ministerul diasporei: ”Cărți verzi pentru românii din străinătate”. George Simion: ”Dați-vă demisia!”

Prezent la lucrările Universității de Vară de la Izvorul Mureșului, marți 13 august, secretarul de stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Victor Alexeev, a anunţat că se lucrează la o nouă strategie pentru românii din afara graniţelor, care va fi implementată de anul viitor şi că va exista o “carte verde” pentru românii de pretutindeni, care să le faciliteze accesul pe piaţa muncii din România, dând asigurări că există preocupări pentru finanţarea proiectelor care să sprijine cât mai bine comunităţile istorice, precizează rgnpress.ro

George Simion, liderul mișcării politice România Mare în Europa, i-a cerut demisia lui Victor Alexeev din funcția de secretar de stat în Ministerul pentru românii de pretitutindeni, chiar în prezența acestuia, la Universitatea de Vară Izvorul Mureșului.

Unionistul i-a reproșat demnitarului că „nu are valoare și că a fost dezinteresat de cetățenii României din comunitățile de peste granițe, precum cele din Ucraina, Serbia, Bulgaria, Macedonia, Albania și Republica Moldova.

Referindu-se la românii din comunitățile istorice, Simion a spus că își cere scuze fața lor ”pentru specimenele care ne conduc astăzi”.

„Domnul Alexeev, domnul secretar de stat, de ce nu vă dați dumneavoastră frumos demisia, pentru că trei sferturi de aici din sală sunt mai buni decât dumneavoastră. Au capacitatea și au experiența, și au cunoștințele necesare ca să arate altceva. Dacă vreți, vin în ajutorul dumneavoastră și de aici, de la această Universitate de Vară, vă cer demisia. N-ar mai trebui să fiți în acest scaun. Nici dumneavoastră și nici foarte mulți funcționari ai statului român. Mulțumesc!”, a spus Simion.

În discursul său, George Simion a mai spus și că ”am evitat să vin de ieri la lucrările Universității de Vară ca să nu mă enervez, să o văd pe doamna Pralong (Sandra Pralong, consilier prezidențial pentru relația cu românii din afara granițelor), care din 2015 încoace știm ce poate debita acolo, la Palatul Cotroceni”