in

Secretarul de stat Eugen Tomac despre ameninţările cu moartea la adresa lui Cristian Rizea: “O înscenare”

Secretarul de stat de la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Tomac, a răspuns acuzaţiilor şefului PSD Diaspora, Cristian Rizea, care a afirmat că a fost ameninţat cu moartea, în Spania, la o conferinţă, de vărul lui William Brînza, liderul PDL Diaspora.

Cristian Rizea şi William Brînză

"Scandalul domnul Rizea şi l-a înscenat", a precizat Tomac (foto2), pentru Ziare.com, povestind apoi cum s-au desfăşurat evenimentele.

"Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a organizat 6 conferinţe 'Şanse egale pentru o Europă unită', în Italia si Spania. La evenimentul de la Barcelona, domnul Rizea a fost invitat ca membru în comisia pentru Românii de Pretutindeni. A avut un comportament nedemn, vorbea pe lânga subiect, neîntrebat. Noi nu l-am mai invitat la evenimentul de la Madrid, dar a venit neinvitat, cu aceleaşi intrigi si a încercat să perturbe întreaga acţiune. Apoi, la prânz, a venit cu anunţul că a fost ameninţat cu moartea".

Tomac mai spune ca Rizea nu doar ca a chemat politia, dar a insistat ca oamenii legii din Spania sa-i legitimeze pe absolut toti participanţii la conferinţa românilor din diaspora.

"E regretabil că domnul Rizea a insistat ca poliţia să rămâna pe toată durata conferinţei. Am văzut scene incredibile, în care domnul senator Viorel Badea (PDL) îi cerea sa inceteze, iar domnul Rizea solicita ca poliţia să-i legitimeze pe toţi participantii la conferinta. Domnul Badea ii spunea ca e afectata imaginea României, dar domnul Rizea a spus că nu îl interesează imaginea României, ci doar imaginea sa", a mai spus secretarul de stat. "Ne-a şocat pe toti", a conchis Tomac.

Citeşte şi:

Comunicat PSD Diaspora: Deputatul Cristian Rizea, ameninţat cu moartea de vărul lui William Brînză!

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO/ Peruan torturat şi ucis la Roma: arestaţi trei români

Interzis în spitale pentru mii de români din Lombardia