in

Senatorul milionar Liviu Brăiloiu, refuzat ca ministru al românilor de pretutindeni, numit preşedinte la PSD Diaspora

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, marţi, numirea senatorului Liviu Tit Brăiloiu în funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Diaspora, au precizat pentru AGERPRES surse participante la reuniune.

Acesta o înlocuieşte în funcţie pe Lilla Debelka. Debelka este secretar de stat la Ministerul Românilor de Pretutindeni.

Lilla Debelka cedează postul

În aprilie 2019, după demisia Nataliei Intotero din fruntea Ministerulu pentru Românii de Pretutindeni, motivată de participarea acesteia la campania electorală pentru europene, locul ei ar fi urmat să fie ocupat de senatorul PSD Liviu Tit Brăiloiu.

Președintele Klaus Iohannis a respins însă această schimbare.

Liviu Brăiloiu este un om bogat. În topul milionarilor români, a apărut încă din 2011. Ediția Forbes 2011 îi atribuia o avere estimată la 11 milioane de euro.

Ultima sa declarație de avere consemnează multe case si terenuri la mare (Eforie Nord și Mamaia, dar și o casă la Madrid), bijuterii, ceasuri (de 300.000 euro), zeci de conturi cu sume de la zeci de mii până la peste un milion de euro, acțiuni la firme profitabile.

Mai multe asociații din grupul extremiștilor „Rezist” i-au scris o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, cerându-i „să nu îl accepte pe Tit Liviu Brăiloiu în funcția de ministru pentru românii de pretutindeni.”

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Infern pe autostrada A32 Torino-Fréjus, șofer român de tir salvat din flăcări în ultimul moment

Propune Carabinierilor să facă sex pentru a evita o amendă rutieră, româncă arestată pentru instigare la corupție la Cerignola