in

Singurul candidat din diaspora la alegerile prezidențiale: John Ion Banu, românul din SUA care ține cu Donald Trump

Singurul candidat din străinătate la prezidențiale este John Ion Banu, în vârstă de 59 de ani, stabilit în Statele Unite.

John Ion Banu candidează la funcția de președinte al României cu susținerea partidului PNRo – Partidul Națiunea Română, al cărui președinte fondator este. El susține că nu a fost ușor pentru un partid atât de mic să strângă cele 200.000 de semnături necesare validării candidaturii la alegeri prezidențiale 2019, dar este optimist în continuare.

John Banu a fost si delegat la Congresul Românilor de Pretutindeni

John Ion Banu este un politician și om de afaceri cu dublă cetățenie, română și americană. Născut pe 8 iulie 196o, lângă Câmpulung Muscel, județul Argeș, s-a mutat ulterior în București, iar în anul 1985 a emigrat în Statele Unite ale Americii..

”Primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns în America a fost să-mi pun numele „John“, astfel că acum sunt John Ion Banu. Dar nu pot să pretind că sunt John, când de fapt, eu sunt Ion. Prietenii îmi spun Jean”, spunea acesta într-un interviu mai vechi.

Într-un interviu, John Banu a declarat că ar vrea ca românii să se înarmeze: „Aş da românilor dreptul să deţină arme pentru securitatea lor. Eu acasă în Florida am 5 arme, nu umblăm cu ele la şold, nu facem paradă. Dar am arme pentru protecţie”, a declarat John Ion.

”Am emigrat oficial, cu soția și fiica mea, din motive politice. În acte, evident, am trecut motive economice, nu se putea altfel. Aprobarea plecării noastre definitive nu a venit însă ușor. Au fost câțiva ani de insistențe, de muncă susținută. M-au ajutat mult americanii, care au făcut diligențe pe lângă guvernul comunist. Președintele Statelor Unite era Ronald Reagan, a cărui politică a făcut posibilă plecarea mea, dar și – câțiva ani mai târziu – prăbușirea regimurilor comuniste. Îl iubesc pe Reagan! Și, prin el, mi-au rămas la suflet republicanii. Evident că l-am votat pe Donald Trump, care a promis, printre altele, controlul granițelor“, mai spunea John Banu în urmă cu doi ani.

John Ion Banu și-a terminat studiile la București, unde a absolvit Politehnica. Înainte să emigreze, acesta a profesat ca inginer mecanic timp de 10 ani.

Primul job al lui John Ion Banu în SUA a fost la o firmă specializată în cercetări și echipamente oceanografice, General Oceanics Inc

În 1990 John Banu a înființat Ocean Test Equipment Inc. cu același profil.

Aflat în Statele Unite, John Banu a creat Liga Româno-Americană, o asociație care a devenit cea mai puternică organizație românească din Florida.

În 2017, John Banu, împreună cu un comitet de inițiativă, a înregistrat PNRo-Partidul Națiunea Românǎ cu scopul declarat de a aduce o balanță viabilă în spațiul politic românesc.

Pe data de 6 iunie 2019, John Banu și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al României în 2019.

Potrivit declarației de avere depuse la BEC, John Banu deține un teren pășune de 135 ha, achiziționat în anul 2015, un teren intravilan de 1 000 mp, din 2016, 8 hectare de pădure, dobândite în 2016, un teren curte-construcții de 350 de mp achiziționat în 2012, 8 hectare de teren intravilan, dobândite în 2014. Acesta mai deține un lac de 6 hectare achiziționat în 2015.

John Ion Banu mai are o casă de locuit, cumparată în 2011, cu o suprafață de 380 mp, o altă de 95 mp, achiziționată în 2016, și o casă de locuit de 420 mp, dobândită în 2015.

John Ion Banu deține un autoturism marca BMW, an de fabricație 2016. Acesta mai deține o pictură în ulei, dobândită în 1997, cu o valoare estimată de 12.000 euro. În plus, pe lângă terenuri şi case, Banu are 197 000 de dolari în conturi bancare, iar anul trecut a avut, împreună cu soţia sa, venituri de 371 000 de dolari.

Potrivit Biroului Electoral Central, ordinea candidaților la alegeri prezidențiale 2019 pe buletinul de vot a fost stabilită prin tragere la sorți. Astfel, John Ion Banu este pe poziția 9, pe buletinul de vot.

Primii cinci sunt Klaus Iohannis, Theodor Paleologu, Dan Barna, Kelemen Hunor și Viorica Dăncilă. Următorii candidați pe buletinele de vot sunt: Cătălin Ivan, Ninel Peia, Sebastian Popescu, John-Ion Banu, Mircea Diaconu, Bogdan Stanoevici, Ramona Bruynseels, Viorel Cataramă și Alexandru Cumpănașu.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

«PSD nu este interesat de voturile românilor din diaspora», dezvăluiri din interiorul partidului. De ce Dăncilă nu face campanie în străinătate

Perugia, incident dramatic la o petrecere românească, mai multe persoane au fost înjunghiate, arestați o româncă și un albanez