in

Singurul român din diaspora prezent la ședința PNL de decidere a eurocandidaților: «Nu sunt fan Rareș Bogdan, nici nu a salutat…»

Dina Nicolae, președintele filialei PNL Arganda del Rey/Madrid/Spania, a fost singurul român din diaspora prezent la ședința conducerii PNL de stabilire a listei de candidați la alegerile europarlamentare.

Nicolae Dina, aţi participat la şedinţa PNL de aprobare a listelor pentru alegerile europene, după ce v-aţi depus candidatura, pentru a reprezenta diaspora. Ce români din diaspora apar pe lista finală a PNL?

«Da am participat pe 14 martie 2019, începând cu ora 10 până la încheierea ședinței în jurul orei 13.30-13.40 ora Bucureștiului.

Pe această listă (nu am primit-o încă oficial), apare dl. Adrian Dupu președintele TNL DIASPORA (din Republica Moldova și lucrează ca atașat al guvernului german, pentru fonduri europene în Moldova). Colegul nostru, cu părere de rău, apare pe această listă pe locul 21, neeligibil.» (continuă după fotografie)

Cum comentaţi deschiderea listei de către Rareş Bogdan şi ce scor preconizaţi că va obține partidul?

«Nu sunt fan Rareș Bogdan și nici de acord cu faptul că i-a fost întins covorul roșu precum celor de la Hollywood pentru decernarea Oscarurilor.

Nu îl cunosc personal decât că… ne-am întâlnit la liftul din palatul Parlamentului, eu voiam să cobor și dumnealui a coborât din lift însoțit de altcineva și nici măcar nu a salutat. Eu ca membru… PNL și președinte al filialei PNL Arganda del Rey/Madrid/Spania, îi urez mult succes atât dumnealui, cât şi colegilor, dar și colegelor din PNL pentru europarlamentare.

Așteptăm din partea PNL strategia de lucru și susținere a a tuturor candidaților, vom face tot ceea ce ne stă în putință pentru a ajuta la o participare foarte mare la vot încât să luăm măcar cele 21 de propuneri oficiale altfel să avem un reprezentant PNL Diaspora în parlamentul european.

Cât despre procent este greu de zis, ținând cont de listă dar eu sunt optimist şi luptător din fire și cred să fie bine (cred că vă fi bine ar fi mai bine dar…).

Las pe dl. Rareș Bogdan și cei care au votat și decis lista să pună un procent. (…).»

La şedinţa a fost prezent senatorul PNL de diaspora Viorel Badea. Ce candidaţi a susținut şi care este situaţia PNL Diaspora și PNL Spania în acest moment?

«Da a fost prezentat dl. președinte al PNL Diaspora și din câte am auzit eu personal nu ne-a susținut, nici pe mine și nici pe Adrian Dupu în acea sală și pe parcursul ședinței.

A luat cuvântul în locul lui Gabriel Savulescu din Germania, și a altei persoane din Franța (nu o cunosc și nu am reținut numele), pe care le-a lăudat că sunt pregătite să facă parte din lista eligibilă.

În PNL Diaspora este nevoie de o reformă totală, cu mici excepţii. Cât despre situația din PNL Spania… După cum bine știți, a fost dizolvată conducerea PNL Spania. A fost numit de către dl. Badea Viorel Riceard președintele interimar al PNL Spania dl. Cătălin Stan din Huelva (gurile rele spun apropiat al domniei sale), la care nu am fost întrebați dacă suntem de acord cu propunerea sau nu. Ar fi trebuit să se facă alegeri până la sfârșitul lui 2018. Suntem în 15 martie 2019 și nu s-a făcut nimic!

Noi ca membri de partid nu putem deocamdată decât să respectăm legea și statutul și regulamentul de organizare şi funcţionare a al PNL Diaspora și a PNL.

Și cerem să se facă acest lucru și la orice nivel de conducere PNL și PNL DIASPORA, respectând cu strictețe orice decizie și în orice caz, nu doar când ne convine sau ne sunt favorabile și după bunul plac.

Ce voi face în continuare. Încă nu am ajuns la Arganda del Rey, dar ca primă măsură de urgență voi convoca comitetul executiv al filialei PNL Arganda del Rey și aici se va decide ce vom face.

Personal voi continua ca membru de partid și voi lupta pentru o reformă în PNL și PNL DIASPORA.» (continuă după fotografii)

Liberalii au un parlamentar de diaspora, Mihai Voicu. De ce niciun liberal din diaspora nu îl critică pentru că a uitat complet de cei pe care ar trebui să îi reprezinte în parlament?

«Cât despre dl. deputat Mihai Voicu și activitatea dumnealui, cred personal că nu am cuvinte și că am comunicat nu o dată partidului despre inactivitate aleșilor de DIASPORA care nu au făcut decât voiaje turistice în Europa, și au trecut (dacă au trecut) pe la comisiile unde sunt aleși. Am criticat dur activitate în special a dl. Mihai Voicu (inexistentă), puteți găsi pe pagina mea de facebook cât și pe pagina PNL Arganda del Rey.

Nu suntem noi în măsură să luăm măsuri disciplinare împotriva unui coleg numit de la centru de Alina Gorghiu pe când era președintă a PNL și deasemenea am contestat această decizie că grup pentru că știți foarte bine că în acea perioadă am fost sancționat cu excludere (spun gurile rele), la cererea doamnei președinte.»

Exista candidaţi independenţi din diaspora care încearcă să strângă semnături. Ce şanse credeţi că au?

«Salut și sprijin decizia lor dar vă spun din experiență proprie este FOARTE GREU.

Cât despre candidați independenți este greu de zis ținând cont că nu își vor putea duce la bun sfârșit proiectele dacă nu vor face înțelegere cu celelalte partide.

Și între noi fie vorba ce partid va susține proiectul de lege altcuiva fără să fie al lui și să nu aibă beneficii personale

Eu țin să felicit toți candidații PNL la europarlamentare și că îl vom sprijini și susține pentru câștigarea alegerilor.

În încheiere țin să mulțumesc în primul rând familiei mele copiilor mei și în mod special soției pentru susținerea neîncetat și pentru răbdare cu mine în tot acest timp care vă mărturisesc nu a fost deloc ușor.

Mulţumesc enorm de mult filialei PNL Arganda del Rey, colegelor și colegilor care întotdeauna m-au susținut și sprijinit în orice moment chiar și atunci când am fost sancționat cu excludere (nejustificabilă), și împreună încet, încet am construit o echipă puternică și învingătoare indiferent de greutățile politice pe care le-am întâmpinat.

Mulțumesc în mod special, politic vorbind, doamnei Iolanda Costide (UK), pentru că o pot spune cu mâna pe inimă a fost ca o mamă pentru mine și întotdeauna prin dibăcie, pricepere și înțelegere, a îndrumat pași mei politici.

Nu în ultimul rând țin să mulțumesc tuturor colegilor și colegelor din PNL Diaspora și de un mod special dl. Barbu Mihai secretarul general al PNL Diaspora.

Mulțumesc dl. Ludovic Orban președintele PNL pentru susținerea mea și a echipei PNL Arganda del Rey, și pentru răbdarea de ieri de la ședință unde am trecut de timpul alocat și mă lăsat să termin expunerea mea timidă și cu emoții.

Mulțumesc dl. Robert Sighiartău secretarul general al PNL, pentru amabilitatea de a mă primi în biroul dumnealui și a mă asculta chiar dacă de multe ori îi spunea lucruri neplăcute.

Mulțumesc frumos tuturor cetățenilor români din Arganda del Rey și din diaspora care m-au încurajat să mă prezint și chiar dacă nu am fost ales pe aceste liste, consider că am câștigat o bătălie și experiență pentru viitoarele alegeri. Mulțumesc tuturor!

Dorința mea și a multor membri de partid este o reformă totală de regenerare și fără penali în partid sau în vreo funcție publică.

Mă pun la dispozitia Partidului Național Liberal și că voi activa acolo unde crede că este mai bine pentru PNL și unde pot ajuta pentru o mai bună colaborare și gestionarea a activității PNL. »

Sorin Cehan

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

«Mussolini a făcut și lucruri pozitive», declarațiile lui Antonio Tajani au scandalizat Europa

Accident mortal la Arezzo, româncă de 24 de ani, lovită în plin de o mașină pe un drum provincial