in

Sistemul educațional elen, prezentat în țară de Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena

Asociatia Interculturală Româno -Elenă Dacia din Atena a participat in calitate de partener la Conferința Multidiscipinară Internațională “Speciali…dar egali”, in cadrul careia s-au desfasurat
workshop-uri de formare, destinate cadrelor didactice din învățământul preuniversitar.
 
În cadrul acestei prime ediții, care a avut loc la Petrești, județul Dâmbovița, pe 30 martie 2019,
d-na Daniela Popescu, președinte al Asociației Interculturale “Dacia”, a prezentat detalii despre sistemul educational elen, despre diferențele dintre învățământul grecesc și cel românesc, a vorbit despre educația interculturală și printr-o prezentare PowerPoint a arătat imagini despre cum promovează Școala de Limba Română din Atena, care funcționează cu sprijin de la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, limba română, valorile culturale romanesti, dansurile populare si traditiile.
Partenerii din străinătate au fost RIveria Finlanda, Direcția Generala Educatie si Sport -Chișinău ,Republica Moldova, Asociatia Dacia, iar din Romania Inspectoratele Județene din Dâmbovița , Brașov, Buzău, Argeș, Asociatia Educatoarelor din Romaia, Raza de Speranta-Brașov, Asociatia Fluturașilor Zglobii Petrești.
 
Primăria Petrești
 
“Participantii si reprezentantii diferitelor institutii de invatamant si asociatii profesionale nationale si internationale au prezentat informatii despre sistemele de invatamant specifice zonelor reprezentate si au participat la schimburi de bune practici privind specificul activitatilor desfasurate de fiecare dintre ei. Intalnirea a avut o contribuție importantă atat la dezvoltarea profesionala a participantilor, cat si la dezvoltarea lor personala, prin discutii in grupuri de socializare. In calitatea noastra de organizatori apreciem si multumim participantilor si invitatilor atat pentru aportul profesional la desfasurarea conferintei cat si pentru efortul de a contribui la buna desfasurare a lucrarilor conferintei. Succesul acestei intalniri ne dă speranta pentru organizarea unei alte editii. Va multumim si felicitari tuturor!”
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Verona, capturat ”hoțul de biciclete”, românul a adus un prejudiciu de peste 620.000 de euro, 371 de biciclete furate

Cazul fetiței române violate și ucise la Benevento: după 3 ani va fi deshumată. ”Unul dintre cele mai pline de cruzime din Italia”