in

STS asigură securitatea la infochioșcurile din Diaspora

Ministerul Muncii a cheltuit peste un milion de euro pentru a monta 22 de infochioșcuri în opt țări ale UE unde locuiesc români. La începutul lunii noiembrie, ministrul Pop a făcut o vizită în Marea Britanie pentru a inaugura trei astfel de dispozitive, în Birmingham, Glasgow și Belfast. Unul dintre aparate, cel de la Birmingham, este într-o biserică.

Potrivit ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, criteriul principal ce s-a avut în vedere la alegerea locurilor unde au fost amplasate infochioșcurile a fost lipsa consulatelor și ambasadelor din zonă.

De ce au fost amplasate infochișcurile? Pentru ca românii să se informeze corect cu privire la drepturile și obligațiile lor de pe piața munci, spune ministrul PSD.

Infochioșcurile sunt conectate la serverul Ministerului Muncii, astfel încât să existe o protecție a datelor, a declarat Liviu Pop, cu ajutorul Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Toate achizițiile, spune ministrul, s-au făcut în conformitate cu legea, prin licitații electronice.

Curat în conformitate cu legea, am putea spune, având în vedere faptul că unul dintre beneficiarii banilor europeni pentru acest proiect este controversatul om de afaceri Gheorghe Boeru, cercetat penal în mai multe dosare de corupție, care s-a ocupat de informarea și publicitatea necesare implementării proiectului. Numele lui Boeru apare și în dosarul de corupție al primarului Andrei Chiliman.

Romair Consulting, firma cercetatului penal Boeru, s-a ocupat de „serviciile de informare și publicitate necesare implementării proiectului”. Probabil că în asta intra și „campania de conștientizare (probabil a românilor din diaspora – n. red.) prin intermediul radio și TV”, prevăzută în planul Ministerului Muncii.

Adică, „implementarea unei campanii de conștientizare TV care să promoveze dezvoltarea unei rețele de 22 de infokiosk-uri cu ecrane de tip info-touch, ce vor fi instalate in 22 locații din principalele 8 țări de destinație ale cetățenilor români migranți (unde sunt comunități mari de români sau țări în care au existat probleme privind munca fără forme legale sau migrație ilegală): Spania, Italia, Marea Britanie, Germania, Grecia, Franța, Irlanda și Cipru.”

Pe site-ul Romair Consulting nu apare și suma pentru care ar fi prestat astfel de servicii și nici care au fost televiziunile ce au beneficiat de ele, dar mai ales care a fost impactul în rândul românilor din diaspora. De menționat și faptul că pe aceeași pagină stadiul proiectului Ministerului Muncii este încă „în derulare”.

Pentru alte informații, cum ar fi amplasarea dispozitivelor urmărite de STS și alte date cu privire la partenerii proiectului, oamenii sunt trimiși pe pagina de Internet a Ministerului Muncii. Numai că acolo nu există niciun fel de informații despre firmele ce au câștigat licitațiile.

Mai mult, dacă tot ești trimis pe site-ul ministerului pentru a vedea unde sunt amplasate infochișcurile, ne întrebăm de ce nu se găsesc informațiile necesare pentru românii din diaspora direct pe site? Nu cumva ar fi fost mai ieftin și mult mai ușor de accesat decât printr-un infochioșc amplasat într-o biserică?

Mircea Maer

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Infokiosk” cu binecuvântare la Reggio Calabria, ultimul răcnet al Guvernului Ponta

”Ikona” din Reggio Calabria: ”Infokiosk-ul e un proiect bun pentru români”