in

Ultimă ofertă de la București: Românii din străinătate pot primi 33.000 de euro pentru a-şi dezvolta o afacere în cadrul proiectului „Antreprenor acasă”

Greu de înțeles ceva din valul de promisiuni care curg nesfârșit de la București spre diaspora. Până acum cifra era de 40.000 de euro, promisiune pentru cei care inră în programul startup diaspora. Iată o nuă cifră în știrile din țară: 33.000 de euro. De această dată, în cadrul unui proiect intitulat „antreprenor acasă”

Potrivit Ziarului Finaciar, românii din străinătate care doresc să se întoarcă în România şi să pună bazele unei afaceri non-agricole pot să primească o finanţare de circa 33.000 de euro în cadrul proiectului “Antreprenor Acasă” cofinanţat din fonduri europene.

Proiectul se va desfăşura pe o perioadă de trei ani şi se adresează unui număr de 350 de participanţi.

“Prin intermediul Platformei e-learning 100% Antreprenor, 300 de persoane vor beneficia de Programul integrat de formare antreprenorială. Tuturor persoanelor înscrise în proiect li se oferă posibilitatea participării la concursul de planuri de afaceri”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Inceptus Romania, cei care au implementat proiectul.

Proiectul este realizat în parteneriat cu Asociaţia Dezvoltarea Capitalului Uman, Comunitatea românilor din Belgia şi SC FiaTest SRL.

Cele mai bune 56 planuri de afaceri non-agricole, cu exepţia celor din regiunea Bucureşti-Ilfov, vor fi finanţate şi vor primi servicii personalizate de consiliere, consultaţă sau mentorat pentru dezvoltarea afacerii.

“Antreprenor Acasa” are o valoare totală eligibilă de 15,1 mil. lei, dintre care 12,8 milioane de lei vor veni din contribuţia Uniunii Europene şi 2,2 mil. din bugetul naţional al României.

Astfel că, finanţarea acordată pentru fiecare plan de afaceri este în valoare de aproximativ 33.325 de euro (148.000 lei).

“Proiectul Antreprenor Acasă este adresat românilor din Diaspora care doresc să se întoarcă acasă şi să dezvolte afaceri în România.  Proiectul va oferi sprijinul de care românii din Diaspora au nevoie pentru a investi în România, pentru a se reloca acasă şi a-şi reconstrui o viaţă şi o carieră aici”.

De asemenea, antreprenorii care aplică pentru a beneficia de finanţare au obligaţia de a crea minim două locuri de muncă în cadrul afacerii.

Banii destinați românilor din străinătate prin proiectul Diaspora Start Up: 76 de milioane de euro gestionate de 29 de organizații din România

Proiecte pentru românii din diaspora: 40.000 de euro dacă ai un an în străinătate și creezi DOUĂ locuri de muncă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pălincă românească de cireșe amare, vândută cu 2000 de euro în străinătate

În Italia se vor mânca insecte: Viermi cu paprika și fluturi prăjiți, Coldiretti protestează