in

Un supermarket din Franţa nu serveşte clienţi români

Ziarul francez “L’Humanité” a publicat, pe 21 februarie, o anchetă despre decizia unui supermarket LIDL din localitatea Touluse, unde românii de etnie rom nu au voie să cumpere nimic.

Potrivit ziarului francez, conducerea reţelei de magazine a înregistrat pierderi consistente, după ce mai multe familii de romi şi-au instalat tabăra în apropierea unuia din supermarketuri.

Jurnaliştii relatează cazul Mariei, care se prezintă la casă, cu marfa luată din magazin. După o examinare atentă, casiera repune marfa pe raft, refuzând să o treacă pe bandă.

“Aveam bani pentru a plăti, dar m-au refuzat de mai multe ori”, le spune Maria reporterilor, la ieşirea din magazin.

Un caz de discriminare, care ar avea la bază pierderile înregistrate de acel magazin. “Am avut de-a face cu mulţi hoţi, o dată au încercat să iasă din magazin cu marfă în valoare de 780 de euro”, spune unul din responsabilii cu paza supermarketului.

Faptul că, uneori, anumiţi clienţi sunt refuzaţi, este confirmat de către conducerea localului. Dar, potrivit acestuia, nu este vorba de discriminare. “Cred că acea femeie care a fost refuzată are antecedente în magazinul nostru”- se jusitifică responsabilul de filială. Angajaţii susţin că, de câteva ori, au fost chair ameninţaţi de românii de etnie rom stabiliţi în tabăra din apropiere. “O dată, au ameninţat o casieră cu un cutter”- susţine unul din ei.

“Dacă nu toţi românii sunt refuzaţi, e clar că toţi cei refuzaţi sunt români”- este concluzia jurnaliştilor francezi, care conchid, întrebându-se: “Oare cât va dura această situaţie?”

Iată articolul din "L'Humanité":

Chez LIDL, on a du mal à encaisser les Roumains

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Şi-a pierdut un ochi la muncă, patronul italian la proces

Sardinia/ România- invitat de onoare la Asuni Film Festival