in

Şi-a pierdut un ochi la muncă, patronul italian la proces

Un muncitor român de 30 de ani nu mai poate vedea cu un ochi din 13 decembrie 2007, din cauza unui accident de muncă. Acum, pentru acel accident, a ajuns la proces patronul firmei Eurometalli srl, din Ronco all´Adige (prov. Verona), Marino Licieri.

Este acuzat de leziuni din culpă, infracţiune agravată de afectarea permanentă a unui organ. Apărătorii săi au cerut deja o înţelegere privind pedeapsa. Procesul a fost amânat până la jumătatea lunii aprilie.

Pe 13 decembrie 2007, patru muncitori, printre care şi cel român, au început să lucreze cu un utilaj din întreprindere. Lucrau cu o maşinărie utilizată pentru tăierea fierului. Potrivit reconstituirii victimei, angrenajele s-au blocat. Muncitorii s-au adresat angajatorului pentru a-l întreba cum să intervină.

Marino Livieri i-a invitat să înlocuiască piesa care a blocat maşinăria. Muncitorii au început să lovească cu ciocanul pentru a debloca o pârghie: o schijă de fier a sărit şi i-a intrat în ochi românului. Rănitul a fost dus imediat la spital, dar medicii nu iau putut salva ochiul.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Braşoveanca Sabina Radu, fotbalistă de serie “A” în Italia: “Visez să joc în naţionala României”

Un supermarket din Franţa nu serveşte clienţi români