in

Un voluntar participant la testarea vaccinului AstraZeneca pentru Covid a murit

Un voluntar într-un studiu clinic de fază a 3-a referitor la vaccinul pentru Covid-19 dezvoltat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, a murit, dar testarea va continua.

Universitatea Oxford a confirmat planul de a continua testul, afirmând într-un comunicat că, după o evaluare minuţioasă, „nu există preocupări privind siguranţa testului clinic”. 

Anunțul morții a fost făcut de Autoritatea pentru sănătate din Brazilia, acolo unde se afla voluntarul. Autoritatea nu a comunicat alte informaţii, citând confidenţialitatea medicală a celor implicaţi în studiul clinic.

Universitatea Federală din Sao Paulo, care ajută la coordonarea studiului clinic de fază a treia din Brazilia, a anunţat separat că voluntarul era brazilian, dar nu a precizat unde locuia.

În urmă cu circa o lună, un voluntar din Marea Britanie căruia i-a fost administrat același vaccin, dezvoltat de compania AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, a avut febră, frisoane și dureri de cap, la 14 ore după ce a fost vaccinat.

„M-am trezit cam la ora 2:00 dimineața și înghețam, dar aveam o temperatură de peste 39 de grade. M-am simțit incredibil de slăbit și nu am putut să mă ridic și să mă mișc”, a povestit britanicul.

În primele două zile, bărbatul a avut dureri de cap puternice și frisoane. El a mai spus că cele mai severe simptome i-au dispărut când s-a trezit în a treia zi după administrarea vaccinului, însă a continuat să resimtă efectele secundare.

Compania AstraZeneca a oprit atunci testele, din cauza unei “boli apărute în mod inexplicabil” la un participant la studiu din Marea Britanie.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Explozie de infecții în Italia, peste 15.000 de cazuri în ultimele 24 de ore și 127 de decese, creștere abruptă față de ieri

Grav accident rutier la Cremona, un român și iubita lui s-au răsturnat cu mașina, fata a murit la spital