in

Vești bune pentru românii care pleacă din Italia: «400.000 de locuri noi de muncă în Germania»

Nu numai un loc de muncă, dar și sprijin pentru instalare, pentru documente și găsirea unei locuințe. Fără costuri pentru lucrătorul român angajat. Galina Iggena (foto), reprezentanta agenției de muncă „Abakus Personal GmbH & Co. KG.” pentru România explică: «Nu percepem nici un fel de costuri pentru angajare. Suntem alături de angajaţii noştri nu doar în perfectarea actelor, asigurărilor de sănătate, căutarea cazării, dar şi în problemele care apar zilnic.»

Anul acesta, perspectivele pieței muncii din Germania pentru români sunt extraordinare. Iată sfaturile Galinei Iggena și, în final, poveștile unor români care au apelat cu succes la Abakus pentru a se angaja în Germania.

Galina Iggena, ce perspective există pe piaţa germană a muncii pentru români în 2018?

«Anul 2018 aduce peste 400.000 de locuri noi de muncă în Germania, este o cifră îmbucurătoare atât pentru angajatori, cât şi pentru angajaţi. Avem o experienţă pozitivă cu muncitorii calificaţi din România şi plănuim pentru acest an să mărim numărul acestora în echipa Abakus. În funcție de locul de muncă, nivelul de cunoaştere a limbii germane poate fi de începător sau conversaţional, însă cunoaşterea limbii germane va rămâne mereu o cerinţă obligatorie şi este foarte importantă nu doar pentru a găsi un loc de muncă, dar şi în viaţa zi de zi şi în procesul de integrare.»

Ce sprijin pot obține de la abakus cei interesați de un loc de muncă în Germania și la ce costuri?

«Nu percepem nici un fel de costuri pentru angajare. Suntem conştienţi de faptul că angajaţii români în special cei care sunt pentru prima dată în Germania nu cunosc foarte multe lucruri, din acest motiv este foarte important ca ei să fie bine informaţi. Suntem alături de angajaţii noştri nu doar în perfectarea actelor, asigurărilor de sănătate, căutarea cazării dar şi în problemele care apar zilnic.»

Cât durează procedurile de selecție și angajare?

«Durata selecţiei, a interviului şi a angajării variază de la caz la caz, poate fi o zi sau o săptămână, dar de regulă decurge foarte repede. Dacă primesc un CV bine formulat, urmează un interviu telefonic pentru a discuta detaliile şi pentru a verifica care este nivelul de cunoştinţe de limba germană. Dacă avem o cerere potrivită de la client, noi anunţăm angajatul, stabilim data când el trebuie să se prezinte la birou pentru a semna contractul de muncă şi pentru a primi echipamentul necesar.»

Cum puteți fi contactați cel mai ușor?

«Sunt responsabilă atât pentru lucrătorii români care deja sunt angajaţi la Abakus, cât şi pentru potenţialii angajaţi, așa că uneori nu este posibil să fac faţa tuturor apelurilor, din acest motiv cel mai eficient mod de a ne contacta este prin e-mail sau pe Facebook, pe profilul meu sau pe pagina “Abakus România”. Un CV bine formulat cu toate detaliile indicate este mereu binevenit, astfel selecţia decurge mai repede.»


Angajați de succes

Ghenadie Armanu (40 ani, electrician)

«Mă numesc Ghenadie Armanu. Vin din Republica Moldova, orașul Cimislia. În Moldova am activat în calitate de electrician şi mecanic. În Germania am venit în martie 2016, fiind angajat în calitate de electrician la o firmă de montaj solar, apoi într-un autoservice, ca mecanic. Am găsit agenţia “Abakus” în anunţurile de pe Facebook. Cu ajutorul doamnei Galina Iggena am fost angajat. Primul interviu şi în general comunicarea decurg foarte repede şi simplu. Abakus asigură angajatul cu cazare, îmbrăcăminte, asigurare medicală, cont bancar, kindergeld dacă aveţi copii. Pe viitor aş dori să mă stabilesc permanent în Germania.»

Claudiu Mateșan (foto, 35 ani, electrician)

«Numele meu este Mateșan Claudiu și sunt din Iași. Sunt calificat în domeniul electric și am lucrat în România ca electrician la mai multe firme din Iași. Nu eram niciodată mulțumit de condițiile și salariile din țară, așa că m-am hotărât să plec în Germania, și am aplicat ca electrician la această firmă.

M-au sunat imediat și am vorbit în limba română cu o persoană de la birou, am acceptat oferta și am plecat spre Germania cu mașina personală, în Hamburg mai exact, pe 28 Iulie 2017 am ajuns la unul din birourile firmei Abakus, am semnat cu ei un contract de muncă german. Mi-au oferit cazare plătită de firmă, m-am prezentat la o fabrică unde mi-au găsit de lucru ca electrician, dar nu am fost acceptat din motivul că nu cunosc limba germană la nivelul cerut de ei. Firma mi-a găsit imediat un alt client, la o firmă de profil electric care are lucrări în tot Hamburgul.

Condițiile de muncă sunt mult mai bune ca în România din toate punctele de vedere și mult mai sigure și salariul e mult mai avantajos. În aproximativ 6 luni lucrate la această firmă, am reușit să strâng ceva bani, să îmi achit o datorie și să îmi ajut financiar familia.

Firma Abakus m-a sprijinit și mă ajutat să mă descurc mai bine aici, oferindu-mi consultanță de fiecare dată când aveam nevoie, sau aveam vreo problemă care nu reușeam să mă descurc singur. Vreau să mă stabilesc definitiv în Germania, am muncit mult în România și nu am realizat nimic.

Recomand firma Abakus pentru cei care își doresc să lucreze cu o echipă serioasă și de succes.»

Viorel Burlacu (46 ani, electrician)

«Vin din oraşul Iaşi care se afla în partea de nord-est a României, regiunea cu cei mai mulţi şomeri din ţară. Am lucrat 20 de ani ca electrician în ţară, dar dacă ar trebui să fac o comparație între condițiile de muncă și de salarizare din Germania și cele din România, este o mare diferență. În Germania se pune mare accent pe securitatea muncii, ai toate sculele de care ai nevoie, nu trebuie să improvizezi (nu ai voie de fapt!!!), iar cu partea de salarizare nu se poate face o comparaţie. Toţi românii care vin aici, vin pentru un salariu mai bun cu care pot realiza ceva.

Abakus m-a ajutat foarte mult. Eu discutasem cu ei înainte de a veni, dar primisem o ofertă mai bună de la altă firmă din Germania şi m-am dus la acea firmă din zona Nordlingen unde nu a fost aşa cum am vorbit la interviu (deci şi în Germania exista uscături!). Văzând aceste lucruri am luat legătura din nou cu firma Abakus, i-am întrebat dacă mai era valabilă ofertă care o discutasem cu ei înainte la care ei mi-au spus că cu părere de rău nu… Atunci le-am spus ce mi s-a întâmplat şi ei au zis să vin la ei, că în câteva zile îmi găsesc de muncă. Am ajuns la ei şi în trei zile am început muncă ca electrician. Şi cu această ocazie vreau să le mulţumesc personalului firmei Abakus Gmbh pentru ajutorul care mi l-au acordat! Este o firmă serioasă!»

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Reggio Emilia, ”La banda dei salami”: șase români au furat tone de salam, cârnați și șuncă, în valoare de 20.000 de euro

Începe cearta pentru putere în Italia. Di Maio: «Noi facem guvernul». Salvini: «Ba noi»