in

Vine din Spania la mitingul diasporei: «România se îndreaptă spre dictatură sigură»

Locuiește în Castellón, muncește ca șofer și e plecat de 15 ani din țară. Ioan Ciontoş, 41 de ani, originar din Cluj, a anunțat că vine la mitingul din Bucureşti din 10 august.

„Uitaţi-vă ce Guvern avem: de analfabeţi, de inculţi, de oameni care doar să fure din banul public, atâta îi interesează. Cetăţeanul pentru ei nu valorează nici doi cenţi. Cetăţeanul de rând nu valorează pentru acest partid nici doi cenţi. De diaspora să nu mai vorbim“, a declarat el, citat de Adevărul.

Consideră că partidul de guvernământ „a minţit populaţia“ şi „nu a făcut nimic din programul de guvernare“. „Ce au făcut în 28 de ani bun pentru România?“, se întreabă el retoric. „Vreau să vin în ţară să fiu liber, nu să vin şi să dau şpagă la mafia PSD. Banii câştigaţi de mine în Spania nu vreau să-i dau la mafie. Dacă vreau să fac o firmă, de la primul şi până la ultimul birou trebuie să împart bani. (…) În Spania, dacă lucrezi şi-ţi vezi de treabă, eşti respectat ca şi un spaniol.

Nu cum se vorbeşte în România că ne exploatează. Mai repede exploatează un patron român aici, care are firmă, un român decât spaniolul“, consideră Ciontoș.

„Sper să se rezolve treaba, dar asta doar cu ajutorul celor din ţară. Trebuie să înţeleagă că dacă nu se alătură diasporei, s-a terminat şi România va rămâne, ca şi Zidul Berlinului, roşie, se îndreaptă spre dictatură sigură, 100%“.

Meleșcanu nu înțelege ce caută diaspora la miting: „Dacă vor, să protesteze pentru serviciile consulare, nu pentru altceva»

Vacarmul virtual cu protestul diasporei: de la adunarea pe Facebook până în piața Victoriei e cale lungă

 

Ryanair a lansat o nouă rută din Bucureşti către Italia, bilete de 27 de euro

Mitingul diasporei a rămas fără organizator. Emanoil Cioacă nu semnează protocolul cu Primăria Capitalei