in

Mitingul diasporei a rămas fără organizator. Emanoil Cioacă nu semnează protocolul cu Primăria Capitalei

Emanoil Cioacă se dezbracă de haina de organizator al mitingului diasporei și redevine civil: „Voi fi prezent doar ca simpul participant”, a declarat el pentru newstandard.ro. El susține că a a primit hârtiile de la primăria Capitalei prea târziu și nu își mai asumă răspunderea.

Emanoil Cioacă, președintele Federației Românilor de Pretutindeni, fost vicepreședinte la PSD Diaspora, a declarat că pe 7 august, la ora 21,00 a primit de la Primăria Capitalei protocolul și că el nu-l semnează.

A anunțat că va fi prezent la miting în calitate de participant la protest, dar că nu-și asumă organizarea în doar două zile. Cioacă a spus că după părerea sa, vor fi mai mulți de un milion.

Pe de altă parte, Primăria Capitalei a anunat că Federaţia Românilor de Pretutindeni a informat instituţia că nu va mai organiza mitingul pe 10 august.

„Primăria Municipiului Bucureşti a înregistrat, în data de 1 august 2018, o adresă transmisă prin e-mail, prin care Federaţia Românilor de Pretutindeni informează că renunţă la organizarea mitingului din data de 10 august, din Piaţa Victoriei. Prin această scrisoare, Federaţia ignoră cu bună-ştiinţă faptul că protestul a fost autorizat, aşa cum s-a comunicat public, şi încearcă să inducă ideea că a primit doar o negaţie la solicitarea de a organiza aceasta manifestaţie. (…) Primăria Municipiului Bucureşti a aprobat organizarea mitingului, găsind soluţia pentru siguranţa participanţilor: întrucât cererea viza organizarea unui miting cu 1.000.000 de participanţi în Piaţa Victoriei, un spaţiu insuficient pentru un număr atât de mare de oameni, aprobarea a survenit numai după ce, în colaborare cu instituţiile de resort, a fost stabilită extinderea spaţiului destinat adunării publice în cauză”, au precizat reprezentanţii Primăriei Capitalei, într-un comunicat de presă.

Primăria Capitalei reminteşte, de asemenea, că a comunicat iniţial că, în urma întrunirii Comisiei de avizare a solicitărilor de avizare a cererilor pentru organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cererea de organizare a mitingului din 10 august nu putea fi soluţionată favorabil, aşa cum era enunţată, întrucât încălca prevederile articolului 2 din Legea nr. 60/1991 republicată privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

„Pentru a discuta condiţiile în care adunarea poate avea loc în deplină siguranţă şi cu respectarea legislaţiei în domeniu, Primăria Capitalei a invitat, ulterior, organizatorul la o întâlnire comună cu reprezentanţii tuturor instituţiilor responsabile de ordinea, liniştea publică şi siguranţa cetăţenilor. Organizatorul a transmis, la acea dată, că nu poate lua parte la această şedinţă de lucru din cauza imposibilităţii de a reveni în ţară. Decizia Comisiei a fost de a autoriza mitingul, cu condiţia ca zona anunţată iniţial să fie extinsă şi cu arterele adiacente. După întrunire, când i s-au comunicat rezultatele întrevederii, organizatorul a anunţat telefonic că va veni în data de 10 august să ridice protocolul aprobat”, mai spune Primăria Capitalei.

Cine este președintele Federației Românilor de Pretutindeni? Emanuel Cioacă, 40 de ani, originar din Teleorman, a locuit mai întâi în Spania, apoi  în Norvegia. A fost vicepreşedinte al PSD Diaspora, apoi în 2016 a fondat „Partidul Românilor de Pretutindeni”, cu care apoi a fuzionat prin absorbție cu ultranaționalistul Partidul România Unită.

În 25 aprilie 2018, a anunțat că a fondat o „Federație” a Românilor de Pretutindeni. Emanuel Cioacă locuieşte acum în Londra, unde se ocupă cu afaceri.

 

Meleșcanu nu înțelege ce caută diaspora la miting: „Dacă vor, să protesteze pentru serviciile consulare, nu pentru altceva»

Mitingul diasporei, autorizat de Firea: «Şi eu am membri din familie şi prieteni care muncesc sau învaţă în afara ţării»

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vine din Spania la mitingul diasporei: «România se îndreaptă spre dictatură sigură»

Şoferul maşinii anti-PSD o reclamă pe Mungiu-Pippidi pentru discriminare: «Nu sunt un amărât, nu mor de foame.»