in

William Brînză, respins de Comisia de Etică pentru că a împărţit flori prostituatelor din Catania

William Brînză şi Viorel Badea vor candida la alegerile parlamentare din decembrie, deşi ambii au fost respinşi de Comisia Etică a Alianţei pe care o reprezintă. Deputatul William Brînză ne-a declarat că unul din motivele pentru care a fost respins a fost faptul că a dat flori unor prostituate românce. Celălalt motiv a fost acuzaţia adusă colegului Viorel Badea că s-a prezentat în stare de ebrietate la o întâlnire cu românii din diaspora.

Comisia de Etică din cadrul Alianţei România Dreaptă, condusă de Monica Macovei, a finalizat miercuri verificarea candidaţilor propuşi pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie. Au fost analizate 502 candidaturi, din care 36 au primit aviz negativ, printre care şi actualii parlamentari ai Diasporei, senatorul Viorel Badea şi deputatul William Brînză. Lista completă a fost transmisă de comisia Macovei co-preşedinţilor ARD, care au decis, în final, ca cei doi parlamentari să fie trecuţi pe lista de candidaţi în circumscripţia 43 Diaspora.

De Ziua Femeii, deputatul PDL William Brînză a oferit flori prostituatelor românce din Sicilia

Referindu-se la cei doi parlamentari din diaspora care au primit aviz nefavorabil din partea Comisiei de Etică, preşedintele PD-L şi co-preşedinte ARD, Vasile Blaga a declarat agenţiei Mediafax că "De la diaspora, pentru imagine negativă, la doi candidaţi: domnul Badea şi William Brânză, ne-am uitat, au fost nişte articole în presă, este adevărat, practic au fost nişte poziţii reciproce ale lor. Dar am considerat că nu sunt probe ca să nu poată să candideze".

Am încercat să aflăm care au fost motivele care au dus la decizia Comisiei de Etică. Deputatul William Brînză ne-a declarat că motivele au rezultat din două articole ieşite în presă. ”Mi s-a reproşat că am adus imagine negativă partidului atunci când am declarat în presă că senatorul Viorel Badea s-a deplasat în colegiu, la întâlnirea cu românii, în stare de ebrietate. Această afirmaţie mi-o menţin şi în prezent. De asemenea a mai existat un reproş legat de faptul că am oferit flori prostituatelor românce, într-o vizită în Catania, cu ocazia zilei de 8 Martie, chiar dacă eram însoţit de persoane din cadrul unor membri de partid, ONG sau asociaţii. Din fericire s-a considerat în final că aceastea nu pot fi probe care să mă împiedice să candidez. Oricum, ţin să felicit activitatea Comisiei de Etică şi cred că un asemenea organism ar fi trebuit să opereze în toate partidele din România.”

Nu am putut obţine opinia senatorului Viorel Badea, acesta anunţând pe facebook la începutul lunii octombrie că intră în ”silenzio stampa” .

Comisia de etică a fost formată din cinci membri (Monica Macovei , Theodor Stolojan – PDL, Despina Munteanu – FC, Mihaela Vasilatii – PNTCD şi Ioan Greceanu – NR), iar deciziile privind validarea sau invalidarea candidaturilor s-au luat prin votul majorităţii.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Peste 320.000 de români îşi sărbătoresc onomastica/ Obiceiuri de Sf. Dimitrie

Doru Levi Ilioi, candidat PPDD în Diaspora: “România are nevoie de mine şi de străjerii mei”