Menu
in

Companiile aeriene ar face orice doar să nu returneze oamenilor banii plătiți pentru zborurile anulate

Pandemia de COVID-19 a obligat companiile aeriene să blocheze la sol avioanele pentru mai mult de o lună, mai multe companii încearcând să obţină sprijin de la stat pentru a supravieţui. Multe dintre ele încearcă să evite pe cât posibil rambursarea banilor plătiţi pentru zborurile care au fost anulate, iar singura soluţie pe care o au momentan la îndemână este să acorde vouchere.

Un grup de 12 state membre ale Uniunii Europene, printre care şi România, au cerut Comisiei Europene să suspende regulile care obligă companiile aeriene să returneze în totalitate pasagerilor banii pe biletele zborurilor anulate, apreciind că transportatorilor aerieni ar trebui să li se permită să ofere în schimb vouchere pentru zboruri ulterioare, transmite Reuters.

Potrivit miniştrilor Transporturilor, această soluţie ar ajuta companiile aeriene, care se confruntă în prezent cu probleme de lichidităţi, şi de asemenea oferă un nivel adecvat de protecţie a consumatorilor.

Cu toate acestea, recent comisarul european pentru Transport, Adina Vălean, a spus că transportatorii aerieni trebuie să returneze banii pentru zborurile anulate şi pot oferi vouchere numai dacă pasagerii acceptă voucherele în schimbul returnării banilor.

Air France și KLM nu au dat niciun ban înapoi, Ryanair se eschivează

Air France și KLM sunt printre operatorii care au refuzat categoric, până acum, să ramburseze vreun ban, relatează Libertatea .

Pe de altă parte, Ryanair, cel mai mare operator lowcost european, susține că respectă legea, invocând pentru întârzierile plăților activitatea la capacitate redusă, ca urmare a măsurilor de distanțare socială. După ce inițial compania a acceptat cererile de ramburs pentru zborurile anulate în aprilie, ulterior, clienții săi s-au trezit cu vouchere cu valoarea biletelor respective, scrie Libertatea

În e-mailul trimis de Ryanair se preciza că există opțiunea de a solicita totuși rambursarea banilor, doar că linkul din mesaj trimitea la o pagină în care erau prezentate pe larg toate avantajele voucherului, dar niciun buton de refund. Dacă doreai să completezi din nou cererea de refund pe site-ul Ryanair, sistemul te anunța că nu mai poți repeta acțiunea.

Cu Ryanair se discută de obicei pe chat, dar de această dată clienții au reclamat că nici după 5 ore nu le răspundea nimeni, fiind doar avertizați că stau la coadă. După ce o puternică firmă de avocatură londoneză a anunțat că vrea să preia cazul refuzului companiilor aeriene europene de a respecta legea, Ryanair a postat, marți seară, pe pagina sa de Facebook informația că, dacă nu utilizezi voucherul, poți primi banii, când expiră valabilitatea acestuia, adică peste un an, sau poți să faci totuși o nouă cerere de ramburs prin Facebook messenger.

https://www.gazetaromaneasca.com/focus/romania/seceta-face-ravagii-in-romania-riscam-o-criza-alimentara-ca-cea-din-1947-cunoscuta-ca-foametea-din-47/

https://ziarulromanesc.at/romanii-intorsi-din-diaspora-au-facut-dezastru-in-centrele-de-carantina-viceprimar-comportament-de-un-primitivism-infiorator/



Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version