Menu
in

Palermo, devastat de o furtună violentă, doi oameni au murit, alţii s-au salvat la limită. «O bombă cu apă a lovit oraşul»

A plouat în Sicilia în câteva ore cât pentru un an. Oraşul Palermo a fost lovit de o furtună puternică, cel puţin două persoane au murit, iar altele s-au salvat la limită.

Primarul din Palermo, Leoluca Orlando, a anunţat că timp de două ore, a fost înregistrată cea mai mare cantitate de ploaie din istoria oraşului. „Cea mai violentă ploaie din istoria orașului, din cel puțin 1790, egală cu cea care cade într-un an”, a declarat primarul. O ploaie pe care meteorologii care au grijă de prognozele naționale nu au estimat-o că va fi atât de puternică, încât nu au fost emise avertizări de protecție civilă pentru oraș.

Municipalitatea Palermo chiar s-a plâns de lipsa de alarmă din partea autorităților competente. „Dacă alerta ar fi fost emisă, procedurile obișnuite ar fi fost activate, şi, în ciuda caracterului extraordinar al evenimentelor de astăzi, ar fi putut reduce riscurile”, a completat Orlando, relatează ansa.it.

Haos pe străzile transformate în râuri

Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa după ce maşina în care se aflau a fost luată de viitura. Se pare că oamenii au rămas blocaţi în autoturismul care se afla în pasajul de sub via Leonardo Da Vinci, artera principală de acces în oraş. Doi copii, cel mai mic de nouă luni, au fost spitalizați pentru hipotermie. Copiii fuseseră prinși în mașină, împreună cu părinții lor.

Străzile oraşului au fost transformate în râuri, iar sute de maşini au început să plutească haotic. Mai multe persoane au reușit să se salveze, după ce au abandonat mașinile sub apă și au ieșit înot spre un loc în siguranță.

Un martor a povestit iadul care s-a dezlănţuit în Palermo: „M-am întors de două zile de vacanță și m-am cufundat brusc în iad”. Alessandro Di Gregorio se afla în mașină cu soția sa când o bombă cu apă a lovit Palermo. „Am văzut șoseaua de centură inundată, părinții cu copii plângând în brațe în timp ce-și căutau cu disperare adăpost, a adaugat Di Gregorio. Şoferii erau urcaţi pe acoperișurile mașinilor, trecătoriu înaintau desculţi prin apă şi noroi, unii prăbușindu-se la pământ. Cu podeaua mașinii deja inundate, am încercat să studiez o rută alternativă pentru a merge acasă, evitând drumurile mai riscante. Din fericire, a mers bine”, a povestit bărbatul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version