in

Băiat de 15 ani, ţinut în lanţ de bunic. Părinţii muncesc în străinătate

Un băiat de 15 ani din Brăila sună la 112 și anunță că este sechestrat de bunicul său, fiind legat cu un lanț. Minorul cu ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, în Franţa, a cerut ajutorul, spunând că este ținut astfel de mai multe zile.

De la capătul celălalt al firului de telefon, operatorul 112 îl apostrofează pe minor, în momentul în care află că bunicul l-a legat cu lanțul pentru că fumează. Se întâmpla pe 24 august 2020. Acum înregistrarea a fost depusă la dosarul în care bunicul minorului a fost pus, ulterior, sub acuzația de lipsire de libertate în mod ilegal, scrie Libertatea.

Italia, a omorât câinele unui conațional și l-a filmat în timp ce-l trăgea cu lanțul de mașină: ”Uite-ți cățălu`, Mihai”

Discuția dintre copil și operatorul 112 este halucinantă.

Apelant: Aș vrea și eu un echipaj de poliție pe Odessa, numărul 13 pentru că-s legat cu lanțul. Intrați în curte, mai înfund și mă vedeți aicea, legat în curte, în casă.

Operator 112: Da de ce te-a legat? Apelant: Pentru că fumez și nu-mi dă voie. Operator 112: Păi, n-ai voie să fumezi, e logic.

Apelant: Da, dar m-a legat cu lanțul și…. (inteligibil).

Operator 112: Da, o să-ți vină să dea o amendă, da?

Apelant: Eu vreau să-mi dea drumul. Operator 112: Păi, eu ți-am spus ce o să facă poliția, o să vină acolo și o să aplice o amendă acolo, da? Părinții tăi unde sunt?

Apelant: Pi…, părinții mei nu sunt aicea, sunt în Franța.

Operator 112: De cât timp sunt în Franța?

Apelant: Îs de vreun an și mă ține sechestrat de o săptămână aicea, nene.

Operator 112: Nu există sechestrare, e bunicul, are grija ta, tu ești minor!

Într-un final, la fața locului a fost trimis un echipaj de poliție. În imobilul indicat, polițiștii l-au găsit pe băiatul de 15 ani, legat de piciorul stâng cu un lanț metalic, cu o lungime de aproximativ doi metri, prevăzut cu un lacăt. Minorul se afla singur în încăpere. Le-a declarat polițiștilor că bunicul său l-a legat cu lanțul, pentru că a aflat că începuse să fumeze marijuana. A reuşit să sune la 112, după ce unchiul său îşi uitase telefonul în zona în acre băiatul era legat.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că băiatul de 15 ani a fost sechestrat de bunicul său în două rânduri, prima dată în perioada 13-16 august și ulterior în perioada 20-24 august. 

Pus sub acuzare pentru lipsire de libertate în mod ilegal și rele tratamente aplicate minorului, bunicul – Constantin Pleșcan – și-a recunoscut faptele, susținând că și-a sechestrat nepotul cu lanțul, întrucât a considerat că acesta era singurul mijloc de a-i îndrepta comportamentul.

Bărbatul mai are la activ alte două condamnări pentru trafic de persoane, fapte comise pe teritoriul României și al Franței.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 2]
anvelope de iarna în Italia

Italia, e vremea anvelopelor de iarnă, când se declanșează obligația

tata asasin Roman

Oroare la Roman, un tată și-a înjunghiat fiicele gemene de 3 luni în inimă