in

Coronavirus într-o biserică din București: doi preoți, confirmaţi cu COVID-19

Preot

Șase cazuri de infecții cu coronavirus la biserica Sf. Dumitru Colentina din sectorul 2 al Capitalei, unde au fost confirmați pozitiv doi preoți, doi diaconi, un cântăreț bisericesc și „o doamnă de la lumânări”, a anunțat la Digi24 Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

„Nu există niciun pericol extins, pentru că oamenii nu au mai venit la biserică, slujba duminică s-a ținut în afară”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR. 

Despre infectarea lor s-a știut încă de joi, iar slujba de duminică s-a ținut afară de un alt preot.

Femeia este internată la Balș, iar bărbații sunt în izolare acasă. Se pare că doamna de la lumânări a fost prima infectată.

„Posibil să fi fost într-un contact direct sau indirect cu enoriașii înainte de depistarea lor pozitiv”, a răspuns Bănescu, întrebat dacă credincioșii au fost expuși.

Duminică, mai multe postări pe rețelele sociale au scandalizat opinia publică. Felul propriu în care Biserica a înțeles să respecte recomandările autorităților legate de distanțarea socială a pus în discuție închiderea bisericilor pentru limitarea răspândirii coronavirusului:

Până pe 25 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 906 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 906 persoane confirmate pozitiv, 86 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 23 la București, 6 la Craiova, 2 la Constanța, unul la Cluj și unul la Iași). De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 144 de noi cazuri de îmbolnăvire. 13 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Iași, Suceava, Arad, Craiova, Timișoara și Bacău, au decedat.

Paolo Maldini, infectat cu coronavirus: «Durerile sunt destul de puternice, apoi simţi acea gheară în piept…»

Declarație șoc a unui medic din Bergamo: ”Avem 1.800 de tineri de 30 de ani infectati de coronavirus”