in

Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Un bărbat dat dispărut a fost găsit mort, cinci persoane sunt rănite

Explozie pe platforma Petromidia, judeţul Constanța. Un bărbat care fusese dat dispărut a fost găsit mort. Alte cinci persoane au fost rănite, una având arsuri pe 45% din corp.

O coloană uriaşă de fum s-a ridicat, vizibilă de la mare depărtare şi zeci de echipaje ale pompierilor şi ambulanței au intervenit rapid la locul deflagraţiei.

A fost activat imediat planul roşu de intervenţie. Populaţia a fost deja alertată să evite zona Midia – Năvodari, pe o rază de un kilometru, din cauza noxelor. Forţe impresionante de salvatori au ajuns deja la locul deflagraţiei. Până acum ştim că trei persoane au fost rănite, una foarte grav, cu arsuri pe tot corpul. Coloana de fum era vizibilă de pe plaja Corbu, iar zeci de oameni care erau în zonă în momentul producerii exploziei au privit înspăimântaţi.

Grupul KMG International, compania care deține Rompetrol Rafinare, a transmis că incendiul a fost izolat și stabilizat şi că ar fi pornit la o instalaţie de producţie a motorinei

„Prioritatea pentru noi, de la începutul incidentului la rafinăria Petromidia, a fost siguranța angajaților noștri. Tot personalul rafinăriei Petromidia a fost evacuat și procesele tehnologice au fost oprite.  

Din păcate, ca urmare a accidentului, cinci dintre colegii noștri se află în îngrijiri medicale la Spitalul Județean Constanța. Ne pare rău să informăm că o persoană a fost identificată ca decedată. Suntem alături de familiile victimelor în acest moment tragic.

În acest moment, incendiul din cadrul instalației HPM este izolat și stabilizat, echipele interne și externe fac eforturi pentru a-l stinge în cel mai scurt timp”, a comunicat Grupul KMG International.

Impactul asupra mediului va fi major

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat după explozia de la Rafinăria Petromidia, că impactul asupra mediului va fi major. ”Norul de fum nu se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare”, a transmis ministrul.

”Impactul asupra mediului va fi major, din primele evaluări făcute de ANM, norul de fum nu se deplasează spre ţărm, se deplasează spre mare. Avem la faţa locului laboratorul mobil”, a transmis ministrul.

Acțiunile Rompetrol Rafinare (RRC), operator al Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, au scăzut cu 5% în urma exploziei de vineri, conform Ziarul Financiar.

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre şi Mării Mediterane.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

O româncă este iubita patronului de la Ferrari. Romina vinde avioane și este angajată la „Bombardier”

Atenționare de călătorie pentru Italia: GREVĂ GENERALĂ de 24 de ore la nivelul transportului aerian