in

Fost ministru al Sănătăţii arestat după ce ar fi luat mită 120.000 lei. Medic: «Te-au prins cu puţin, Sorina!»

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Tribunalul București a admis, în seara zilei de 29 februarie, cererea DNA de arestare preventivă a fostului ministru, acuzat de luare de mită, în urma unui flagrant. Potrivit unor surse judiciare, ancheta în cazul Sorinei Pintea vizează un contract de achiziții a unor echipamente medicale.

Aceasta este acuzată că a luat mită 10.000 de euro și 120.000 de lei, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de lucrări la Spitalul Județean Baia Mare, pe care îl conduce.

Banii ar fi fost găsiți de către procurori în biroul lui Pintea.

Procurorii DNA susţin că fostul ministru a exclamat “super tare” şi “perfect”, atunci când i-a fost înmânată punga în care se aflau cei 120.000 de lei.

Ulterior, fiul Sorinei Pintea, Ionuţ Pintea, a publicat o înregistrare video pe Facebook, în care susţine că s-a întâlnit cu denunţătorul mamei sale. Denunţătorul, pe nume Mihai Costea, i-ar fi spus că în circuitul şpăgii e implicat şi Liviu Pop. „Mi-a zis că a fost vorba despre încă patru plăţi, încă patru tranşe de bani, pe care el le-a făcut către Liviu Marian Pop: o dată  – 40.000 de euro anul trecut, şi o dată câte 5.000 de euro tot către Marian Pop“, spune fiul Sorinei Pintea. Liviu Pop a neagat acuzaţiile.
La rândul lor, avocaţii Sorinei Pintea susţin că nu a existat un flagrant şi că Pintea este „victima unei înscenări şi a unor jocuri politice murdare“, Fostul ministru anunţându-şi fix public candidatura chiar în ziua când echipa DNA a intrat peste ea în birou, unde a găsit punga cu bani.
Sorina Pintea a devenit ministru al Sănătăţii pe 29 ianuarie 2018, în Guvernul condus de Viorica Dăncilă. A fost ministru până în toamna anului trecut, când a revenit în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgentă Baia Mare. Când şi-a încheiat mandatul la minister, Sorina Pintea a scris în declaraţia sa de avere că deţine în Maramureş mai multe terenuri, un apartament în Baia Mare, două maşini şi datorează la 3 bănci peste 150 de mii de euro.

Mai mulţi medici au comentat pe reţelele de socializare imediat după ce au aflat că Sorina Pintea ar fi fost prinsă în flagrant când primea bani. „Aoleu, păi cum aşa? I-o fi făcut-o vreun pacient sub acoperire?“, a reacţionat un medic.  Altul a scris: “Te-au prins cu puţin, Sorina, ştim amândoi cu câte şi cu cât te puteau prinde”.

Patru carabinieri, condamnați la închisoare pentru că au bătut un român în cătușe

Coronavirus, consilier local din Lombardia contra românilor: «Să nu ne dea lecții de igienă, la București copiii trăiesc în canale…»