in

În 2050, România va avea cu 3 milioane de oameni mai puțini din cauza emigrației și a scăderii natalității

România se confruntă cu un puternic declin demografic, fiind printre țările europene în care scăderea drastică a populației va crea mari probleme, în următorii ani. Colapsul sistemului de pensii și prăbușirea pieței forță de muncă sunt doar două din posibilele consecințe.

Un studiu publicat de Financial Times arată că populația țării noastre va scădea cu aproape trei milioane de oameni în următorii 30 de ani din cauza ratei scăzute a natalității și a numărului tot mai mare de români care pleacă în străinătate.

Cu cea mai gravă situație urmează să se confrunte Bulgaria, care conduce topul țărilor cu declin dramatic al populației.

Deși are în prezent 6,9 milioane de locuitori, veciinii de la sud ar putea înregistra un declin demografic de 22,5 %, ajungând să aibă o populație de 5,4 milioane de persoane în 2050.

De asemenea, în Italia, unde natalitatea s-a prăbușit în ultimii ani, fenomenul îmbătrânirii populației a luat amploare, notează libertatea.ro. Potrivit studiului citat, populația Italiei ar putea scădea de la 60,5 milioane de locuitori în 2020 la 54,4 milioane de persoane în 2050. Astfel, este estimat un declin demografic de 10,1% al populației.

România se află pe locul 11 în topul 20 al țărilor cu populație în scădere. La cei 19,2 milioane oameni care trăiesc în prezent în țara noastră este estimat un declin demografic de 15,5 %, România ajungând să aibă o populație de 16,3 milioane de locuitori în 2050.

În Republica Moldova situația este și mai alarmantă. Se estimează că populația va scădea de la patru milioane de locuitori, cât este în prezent, la 3,4 milioane de locuitori până în 2050, un declin democrafic de 16,7 %.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cosa Nostra nu a spălat bani la Glina, Tribunalul Roma a clasat dosarul. Victor Dombrovschi este nevinovat

Mantova, s-a dus la bancă cu actele altui român și a luat ”credit” de 20.000 de euro, prins cu ajutorul camerelor de supraveghere