in

Încă un parlamentar român a fost infectat cu coronavirus

Al treilea parlamentar confirmat cu coronavirus este deputatul liberal de Constanța Mircea Banias, a anunțat, luni seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit declarațiilor parlamentarului, el nu este contact direct cu niciunul dintre parlamentarii confirmați pozitiv anterior și nu a participat la reuniunile politice unde a luat parte senatorul Vergil Chițac, testat pozitiv săptămâna trecută. De asemenea, nu a efectuat deplasări în zone aflate sub atenționare. Deputatul a fost testat la Parlament şi este asimptomatic.

Ceilalţi doi parlamentari infectaţi sunt senatorul Vergil Chiţac deputatul Lucian Heiuş.
În România au fost confirmate, până acum, 184 infecții cu coronavirus, 16 au fost declarate vindecate și externate (15 din spitalul din Timișoara și unul de la București), anunță Grupul de Comunicare Strategică.

În cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 16610 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Coronavirus în Italia, 28.000 de cazuri, 2.158 au murit, 349 în ultimele 24 de ore. Decret de 25 de miliarde de euro pentru a combate efectele virusului

Infirmieră din Genova, apel la rațiune: «Am văzut că se minimizează situația virusului. Oameni buni, stați acasă 🙏🙏🙏»