in

Îngropată fără preot. Primul cetăţean român care a murit de coronavirus în Italia, adus în țară fără știrea autorităților române

Femeia de 80 de ani din comuna Borşa (Maramureş), primul cetăţean român care a murit de coronavirus în Italia, a fost adusă în ţară de membrii familiei, alături de sora sa, decedată recent de cancer. Transportul s-a efectuat fără știrea autorităților române, iar cele două au fost aduse în sicrie sigilate și înmormântate fără preot.

Primarul comunei Borşa, Sorin Timiş, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax că transportul avea acte perfect legale obţinute de la statul italian, care au permis să fie duse sicriele sigilate până în Borşa.

„Familia femeii de 80 de ani din Borşa, care a decedat în Italia confirmată cu coronavirus, a decis să aducă în ţară, pe cont propriu, sicriul cu trupul neînsufleţit al acesteia şi al surorii sale de 75 de ani, pe care a îngrijit-o. Cele două sicrie au ajuns joi la Borşa, aduse de o firmă de transport de pompe funebre din comună, iar femeile au fost îngropate în cimitir fără preot. Transportul avea acte perfect legale obţinute de la statul italian, care au permis să fie duse sicriele sigilate până în Borşa. Autorităţile române nu au ştiut nimic despre aducerea acestor sicrie în ţară”, a spus Timiş.

Potrivit acestuia, principalul vinovat în acest caz este statul italian care nu ar fi trebuit să aprobe repatrierea celor două sicrie în România.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Cine vrea să plece din Italia: MAE organizează transportul, pe 21 martie pleacă primul avion

În România se pregătește LIMITAREA CIRCULAȚIEI PERSOANELOR după modelul italian, document de lucru al autorităților