in

Român rămas fără casă și loc de muncă la Roma: ”De două zile stau pe stradă. Nu am unde să stau, nu am cu ce să mă întorc acasă”

Rusalim Lepșa are 34 de ani și este din Sibiu. Bărbatul lucrează de câțiva ani în construcții în Italia. Criza coronavirus l-a lăsat fără loc de muncă și acum, tot ce vrea, este să se întoarcă acasă, scrie oradesibiu.ro

Sibianul locuiește la Roma și a câștigat destul de bine lucrând în construcții. De o lună, a rămas însă fără loc de muncă iar puținele economii pe care le are sunt pe terminate. Rusalim povestește că prima dată a crezut că perioada de criză coronavirus nu va dura prea mult și că lucrurile se vor îndrepta, dar nu a fost așa.

N-am crezut că va fi chiar așa de rău. Am așteptat, m-a cazat la el un prieten român, care lucrează la un hotel dar acum nu mai pot sta nici la el. De două zile stau pe stradă”, a povestit Rusalim pentru Ora de Sibiu.

A cerut ajutor de la autoritățile italiene

Bărbatul spune că a apelat un număr de urgență, pus la dispoziție de autoritățile din Italia dar nu a reușit să găsească ajutor.

”Am sunat la numărul de urgență pe care mi l-au dat. Le-am spus că vreau doar să mă întorc acasă. Mi-au spus că nu mă pot ajuta și că am două variante: ori merg pe cont propriu până la Londra și de-acolo iau un avion spre România, ori aștept să treacă epidemia. Ce să fac acum? Nu am unde să stau, nu am cu ce să mă întorc acasă. Aici mor oameni, s-a închis tot. Vă rog, mă poate ajuta cineva?”, sună apelul disperat al lui Rusalim Lepșa.

Vrea să se întoarcă acasă

Sibianul este așteptat acasă de părinți și de frați și spune că tot ceea ce-și dorește, este să se întoarcă în țară la familia lui. Susține că a fost testat pentru coronavirus în Italia și că testul a ieșit negativ.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

În plină pandemie, 16 români din Italia s-au adunat la o petrecere, au fost raportați autorităților de către vecini

România este “zonă galbenă” COVID-19, cu peste 500 de îmbolnăviri: patru decese şi 143 de cazuri noi în 24 de ore