in

Jaf la achiziții în criza coronavirus, guvernul Orban plătește unei firme obscure 11,5 milioane de euro pentru măști la preț triplu

Firma Romwine & Cofee SRL, înfiinţară în martie 2019, care are ca obiect principal de activitate „comerț cu produse alimentare, băuturi și produse din tutun, efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe”, va livra către stat 1,75 milioane de măşti de protecţie în valoare de peste 11,5 milioane de euro, la un preţ triplu (32 de lei bucata) faţă de cel pe care îl aveau până acum aceste produse.

Informaţia se regăseşte într-un document publicat  de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate, potrivit stiripesurse.ro.

Potrivit datelor de la Registul Comerţului, firma Romwine & Cofee SRL este administrată de o anume Maria Cristian, o bucătăreasă din zonă, şi are sediul într-o cameră din satul Uzunu, comuna Calugareni din judeţul Giurgiu.

În spatele firmei din Giurgiu, potrivit Gândul, se află un afacerist pe nume Cătălin Hideg.

După apariția informațiilor în presă, Corpul de Control al Ministerului de Finanțe a deschis o anchetă. Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a declarat, pentru RFI: ”Ne-a fost semnalat acest caz în mai multe situații, în baza mai multor solicitări și în acest moment la Ministerul Finanțelor Publice a fost dispus un control în acest caz, pentru a verifica modul în care s-a făcut această achiziție.

Suntem într-o situație de urgență. Prioritatea Guvernului este de a desfășura achiziții într-un mod rapid de materiale sanitare, pentru a face față eforturilor de limitare a răspândirii infecțiilor cu coronavirus, însă nu vom tolera specula în astfel de situații și contractele abuzive”.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coronavirus Italia: numărul morților și al persoanelor testate pozitiv a crescut față de ieri. „Numerele de azi nu sunt bune, din păcate”

Italia, infracţiunile au scăzut cu 64 la sută, iar violenţele în familii s-au redus cu 43,6 la sută