in

Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-Covid: «Acest vaccin e sigur și eficient. Recomand tuturor vaccinarea»

iohannis vaccin

Președintele Klaus Iohannis s-a vaccinat public, vineri dimineaţa, la Spitalul Militar din Capitală. Șeful statului marchează astfel începerea celei de-a doua etape a campaniei de imunizare împotriva COVID-19 din România.

„Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea”, a spus Klaus Iohannis după ce s-a imunizat împotriva COVID.

„Vaccinarea şi respectarea măsurilor de restricție, ne vor scoate din pandemie”, a adăugat el.

Întrebat de jurnaliști de ce nu s-a vaccinat până acum, președintele a răspuns: „Nu am dorit nici eu, nici premierul să ne băgăm în față. Ar fi fost mesajul greșit”.

România a intrat în a doua etapă a vaccinării

România intră din 15 ianuarie în etapa a doua a vaccinării. În această etapă intră persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele aflate în evidențe cu boli cronice şi personale din funcții de interes pentru funcționarea administrației. Lista completă a bolilor cronice stabilite pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID este următoarea: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice moderate/severe, afecțiuni autoimune

În România, campania de vaccinare a început în 27 decembrie, în rândul personalului din spitale, cu vaccinul BioNTech/Pfizer. Conform datelor transmise de autorități marți, 12 ianuarie, din 27 decembrie, când a început campania de vaccinare, s-au vaccinat 140.447 de angajați din spitale.

Etapa a treia, care va include toate persoanele care vor să facă vaccinul împotriva COVID ar putea începe în aprilie 2021, însă autorităţile nu au putut răspunde dacă nu va fi accelerată această etapă, aşa cum s-a întâmplat de altfel în etapa a doua.

În Uniunea Europeană sunt aprobate la acest moment de către Agenția Europeană a Medicamentului două vaccinuri împotriva COVID-19 – cel al BioNTech Pfizer și cel dezvoltat de compania Moderna.

Marți, 12 ianuarie, a ajuns în România prima tranșă de 14.000 de doze din vaccinul Moderna.

Mașina s-a făcut praf, dar ea a scăpat ca prin miracol. Treviso, româncă de 63 de ani la volan, a intrat într-un vehicul de serviciu

Mega-promisiunea Diaspora Restart s-a încheiat. Aproape patru ani de birocrație pentru 48 de firme înființate