in

Laura Codruța Kovesi, dorită candidată la președinție. «E foarte convingătoare»

Laura Codruţa Kovesi ar putea să îl învingă la prezidențiale pe Klaus Iohannis? Alianța USR PLUS a anunțat că va avea propriul candidat la președinție și una dintre variante ar fi Laura Codruța Kovesi, fota șefă a DNA.

Prezent în emisiunea lui Mihai Gâdea, la Antena 3, liderul USR, Dan Barna a mărturisit că fosta șefă a DNA a fost invitată să candideze la prezidențiale din partea USR.

„I-am propus doamnei Kovesi acum un an şi ceva să, în măsura în care vrea să iasă din magistratură, vină în USR, ca membru USR. Pe subiectul prezidenţialelor nu a existat nicio discuţie. Cu toate astea, orice membru USR poate să fie un candidat la un moment dat, tocmai pentru că avem o democraţie reală”, a explicat preşedintele USR.

Kovesi a spus că nu are intenția de a pleca din magistratură, iar singura candidatură pentru care este înscrisă este cea pentru funcția de procuror-șef european. „Nu plec din magistratură. (….) Singura candidatură pentru care sunt înscrisă este cea pentru procuror-şef european”, a declarat Laura Codruţa Kovesi pentru Europa Liberă.

Traian Băsescu a declarat că Laura Codruţa Kovesi ar avea mare succes în politică. Invitat la TVR, fostul preşedinte al României a recunoscut că fostul şef al DNA ar fi un prezidenţiabil cu şanse reale, dar că nu crede că va candida.

”Codruţa Kovesi ar fi un om de talent. Aduceţi-vă aminte conferinţele de presă în care ne păcălea pe toţi. Are veleităţi de politician. Adică e convingătoare şi ştiţi de ce e convingătoare, pentru că ea este convinsă de ceea ce spune.

Scriitoarea Irina Binder furioasă: «Vii tu, o țoapă cu figuri de Italia, o faci pe deșteapta… strâmbi din nas la orice fiindcă ție îți pute totul în rahatul ăsta de țară…»

Dar gândiţi-vă ce nivel de încredere era în Kovesi în timpul când era spectacolul din faţa DNA-ului, cu cătuşe …se bucurau oamenii ca la Dragnea, dar după ce au apărut falsurile de la Ploieşti, situaţiile încă nu foarte bine aprofundate de la Braşov, situaţia de la Oradea unde procurorii puneau la cale cum sa-i pună pe judecători sub control, a apărut Inspectia Judiciară care spunea, la DNA au fost stocate peste 3.000 de dosare împotriva magistraţilor, nerezolvate, ca să fie mijloc de şantaj, să urmeze propunerea DNA-ului şi nu să judece judecătorii corect, ei toate astea au diminuat din încredere din simpatie, pentru că, sigur, românului îi place sângele, dar să fie totuşi un sânge justificat. Deci, părerea mea este că nu va candida, la cum o ştiu”, a conchis Traian Băsescu.

Laura Kovesi, cele mai mari șanse pentru funcția de procuror-șef european: ”Are experiență şi are putere să se bată”

Dosarul din 2014 privind votul din Diaspora a fost blocat. Kovesi: ”Nu mai putem să facem absolut nimic”