in

Rareș Bogdan premier, ipoteza care se discută intens la București. «Iohannis trebuie să-și asume această soluție»

Rareș Bogdan, supranumit „eroul PNL” de la alegeri, ar putea fi prim-ministru, portivit mai multor scenarii post-electorale.

Mai mulți comentatori politici au avansat ipoteze conform cărora fostul jurnalist Rareș Bogdan, devenit șeful grupului PNL din PE, ar putea fi premierul unui guvern de uniune națională, după alungarea Vioricăi Dăncilă de la Palatul Victoria.

Cel mai tranșant este Cozmin Gușă, mentorul lui Rareș Bogdan, care îl somează pe președintele Iohannis să își asume ”în mod dur” formarea unei majorități parlamentare, ținând cont de ”partidele care au câștigat”. Cozmin Gușă avertizează că președintele Iohannis ar putea pierde alegerile prezidențiale în care cazul în care va alege o altă variantă politică și ”nu va forța schimbarea guvernării”.

”Cadou pentru Salvini”, român supărat că nu-și poate folosi mașina, a distrus-o apoi a abandonat-o

„Îi spun lui Iohannis în felul următor: să-şi asume în mod dur formarea unei noi majorităţi bazate pe partidele care au câştigat, acele partide să fie în poziţia în care refuză sau nu chemarea preşedintelui, să formeze un guvern minoritar cu sprijin parlamentar al acelor partide care nu participă. Poate să lucreze domnul Iohannis într-un mod spectaculos. Dacă Iohannis nu forţează schimbarea guvernării, el însuşi va pierde până la alegerile prezidenţiale. Românii l-au creditat din nou cu ideea că va schimba guvernarea lui Dăncilă. Unde se împiedică domnul Iohannis? Că prim-ministrul ar trebui să fie Ludovic Orban, care nu este ofertant din punct de vedere al tribunei publice. Face audienţă minusculă, este ironizat, râde lumea de el. De ironia perpetuată nu scapă”, a spus Guşă, care apoi a aruncat bomba: Rareş Bogdan, premier. „Pe Rareş Bogdan ar trebui să-l nominalizeze premier. Klaus Iohannis are această soluţie, cu eroul PNL la alegeri.”, a spus Gușă.

Rareș Bogdan plânge pentru Diaspora: «Frații noștri care trimit bani în țară…»

PNL a câștigat alegerile europene. USR PLUS a câștigat în diaspora

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
kovesi-mafia-pandemiei-italia

Laura Codruța Kovesi, dorită candidată la președinție. «E foarte convingătoare»

Tăriceanu, următorul pe lista procurorilor. Se votează ridicarea imunității, DNA îl acuză că a luat 800.000 de dolari mită